Startsida / Inlägg

Kändis-Sveriges årsresumé 2021

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Årets mejl: När Lars Lerin ångrade sin skilsmässa och mejlade ”Hej bästa domstol, ursäkta – jag önskar återkalla ansökan om skilsmässa. Det var ett misstag … ljus hälsning Lars Lerin”

Årets logga: Villa Lumos.

Årets Let’s Dance-personlighet: Peg Parnevik. Hon var visserligen inte med i programmet, men hela säsongen kretsade kring hennes och Filip Lamprechts turbulenta relation.

Årets Let’s Dance-personlighet 2: Carola, som hoppade av programmet på grund av utmattning. Som tur var så tillfrisknade hon rekordsnabbt, lagom till inspelningen av Stjärnorna på slottet någon månad senare.

Årets utvandrare: Paow lämnade Sverige för Danmark, men anklagade märkligt nog hela danska folket för att vara ”SÅ pk”.

Foto: Johnny Wohlin

Årets yrke: Svensk powerkvinna.

Årets idrottsprestation: Måns Möller åkte 10 Vasalopp på 10 dagar.

Årets sparkade TV4-profil: Anders Öfvergård. Kommer dock även vara aktuell som TV4-profil under 2022, eftersom det finns en färdiginspelad Robinson-säsong med honom.

Årets rättstvist: Bröderna Ingrosso skulle mötas i tingsrätten efter ett bråk om olivolja, men stämningen drogs tillbaka efter ett halvår.

Årets allergi: Katrin Zytomierska är allergisk mot fisk och skaldjur, men bara i Sverige. Utomlands går det bra att äta!

Årets shoppingrunda: Robinson-deltagarna som liftade till Ica Maxi i Haparanda för att köpa falukorv och Pringles.

Foto: SVT

Årets fromma kristna: Värmdö församling, som glatt tackade ja till att låna ut sin kyrka till en inspelning av Grotescos mellanakt i Melodifestivalen. När de såg på tv att mellanakten gick ut på att skända kristna symboler så ångrade de sig. Edward Blom blev, som vanligt, illa berörd.

Årets namninsamling: Paradise Hotel-deltagarna som vädjade till svenska folket att skriva på en namninsamling för att rädda deras säsong efter kanalens beslut att inte sända den.

Årets tillflyktsort: Marbella. Alla var där i våras. Nu går det tack och lov att åka till Maldiverna igen!

Årets ”really?”: När Isabella Löwengrip meddelade att hon inte gillar att vara offentlig.

Årets bok: Margaux Dietz erotiska roman ”Alexa” med tillhörande sexpodcast. Läs min recension HÄR.

Årets kollektiva trauma: När Instagram och Facebook låg nere i några timmar. Sveriges influencers slog snabbt fast att det berodde på Merkurius retrograd.

Foto: TV4

Årets tuffaste jobb: Jobbet som Julia Franzéns assistent.

Årets dejtbesked: När David Lindgren berättade för en journalist att Keyyo dejtade sin danspartner i Let’s Dance. Detta dementerades sedan av samtliga parter.

Årets temperatur: När Bobby Oduncu hade 48.9 graders feber efter att ha tagit Covid-vaccinet.

Årets kärlekslycka: Är det någon som vet om Pernilla Wahlgren har hittat kärleken? Det känns inte riktigt som det har framgått!

Årets nederlag: När Camilla Läckberg och Martina Haag förlorade i rätten mot Lufthansa.

Årets fängelsekund: Runar Sögaard.

Årets kortaste stubin på internet: Lisa Nilssons. Året började med att Lisa blev arg över att Alex och Sigge läst högt från ett inlägg hon själv skrivit på en skrytsida på Facebook, och vid ett annat tillfälle så blev hon rasande på fans som hade mage att be om en videohälsning på Mors dag.

Årets Instagram-trend: Influencers som filmade när de tog PCR-test.

Årets mest utsatta kroppsdel: Influencers näsgångar. Tänk er själva att behöva göra PCR-test oavbrutet för att kunna åka på välförtjänt semester flera gånger i månaden!

Årets motvilliga tv-medverkan: Benjamin Ingrosso berättade i sitt sommarprat att han var med i ”Arga snickaren VIPmot sin vilja.

Foto: SVT

Årets ”skrattar bäst som skrattar sist: Taco-paret i Gift vid första ögonkastet, som byggt ett starkt äktenskap på kärleken till den mexikanska maträtten trots att ingen trodde på dem.

Årets ”ta åt sig äran för något som andra gjort”: Kändisarna i #kavlaupp-kampanjen. Det är svårt att veta hur många som vaccinerade sig tack vare att Läckberg och Bindefeld poserade med uppkavlade ärmar, men min gissning är att det inte gjorde någon större skillnad.

Årets husägare: Marcelo Peña och Emilia Wahlund, som bodde i villa i en månad innan de flyttade tillbaka till Vasastan igen.

Årets ghosting: Alex Schulman påstod att Bibi Rödöö ghostat honom efter att han sagt att han inte hade tid att sommarprata i P1.

Foto: Margaux Dietz Instagram 

Årets fika: Margaux Dietz och Irene Svenonius träffades för att lösa Stockholms förlossningsvård.

Årets sociala medier-plattform: I våras berättade Viktor Frisk att han skulle starta ett eget Facebook. Plattformen hette Moli, men blev aldrig någon större succé trots att både Magdalena Graaf och Bingo Rimér var inblandade. I höstas så avföljde Viktor sin egen plattform.

Årets sociala medier-plattform 2: Clubhouse. Det var inne i två veckor som vi aldrig kommer få tillbaka!

Årets mäklare: Samir Badran.

Årets sämsta köp: Caias julkalender.

Foto: Claudio Bresciani, TT

Årets intellektuella förlust: Peg och Penny Parnevik meddelade att deras podcast Pillowtalk går i graven.

Årets antiklimax: Att två av tre programledare i Musikhjälpen blev förkylda och fick lämna buren. I slutet stod Brita Zackari kvar ensam och hallucinerade på torget i Norrköping.

Årets gåva: Camilla Läckberg gav Simon Sköld 1% av deras gemensamma hem.

Årets felstavade kärlekstatuering: Magdalena Graafs kille tatuerade in ”Property off Magdalena Graaf.

Årets deppigaste reality: När SVT flög ner krisande par till Malta för att bedriva parterapi med en dansk sexolog i ”Vi eller aldrig”.

Årets träd: Smålandsgran.

Foto: TV4

Årets realitypersonlighet: Heidi i Bonde söker fru. Ni som inte sett programmet kommer aldrig att förstå!

Årets sämsta tjuv: Den som gjorde inbrott hemma hos Pernilla Wahlgren och tog alla hennes guldskivor. Lidingö kryllar av villor med dyra föremål, men tjuven var uppenbarligen besatt av Piccadilly Circus-accessoarer.

Årets dödsryck: Hur länge ska Idol egentligen få pågå?

Årets citat: När Felix Herngren smsadeJag har absolut inte jagat babian i Afrika eller någon annanstans” till Expressen.

Årets tjejfest: När Carina Bergfeldt, Annie Lööf, Mona Sahlin och Rapport-Lisbeth var på garden party hemma hos Katarina Wennstam. Efteråt blev alla på Twitter jättearga, och menade att festen var ett hot mot demokratin och SVT:s oberoende.

Årets nakenchock: Christer Lindarw la upp en bild på renoveringen av sin terrass, men det var en helt annan typ av planka som drog till sig flest blickar.

Årets intervju: När Magda Gad gästade ”Min Sanning”.

Årets förväntning: När Maria Montazami skulle åka till en öde ö för tv-inspelning och förväntade sig ”sol och bad, god mat och fin härlig dryck”.

Årets telefonsamtal: Markoolio var med i ”Över Atlanten” och ringde sin mamma för den gemensamma surfpotten på 50.000 kronor.

Årets utländska kändisbesök. Var det någon kändis som inte träffade Ed Sheeran när han besökte Stockholm i höstas?

Årets klimatinspiratör: Kristin Kaspersen åkte till Maldiverna för att spela in en podcast om hållbarhet.

Årets märkligaste vlogg: När Ben Mitkus och Diana Baban hade gjort slut under dramatiska former men Diana hade filmat romantiska par-vloggar som behövde publiceras efteråt.

Årets förväxling: Det är fortfarande svårt för influencers att förstå skillnaden mellan saklig kritik och näthat.

Årets nedlagda tv-program: Big Brother (för tionde gången).

Årets löfte: När Nent meddelade att Paradise Hotel ska göra comeback 2022 ”med fokus på jämlikhet och mångfald”. Jag längtar!

Vilket år vi har haft! Vill du drömma dig tillbaka till 2020? HÄR hittar du förra årets årsresumé. 

Taggar Årsresumé
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB