Startsida / Inlägg

Markoolios dyra telefonsamtal på Atlanten

av tramsfrans

Foto: Discovery+

Jag har tidigare rapporterat om årets säsong av Över Atlanten på Discovery+. Resan över världshavet började motigt för vissa av deltagarna, och kanske främst för Özz Nûjen som blev åksjuk efter några minuter och spydde längs Kanarieöarnas kust.

I den här veckans avsnitt har deltagarna varit ute till havs i några dagar, och ni vet nog alla vad det innebär. En massiv hemlängtan smäller till! Efter att kaptenen ombord på båten upptäcker att surfpotten värd 50.000 kronor har tagit slut så frågar han deltagarna om någon vet vad som har hänt, eftersom det inte längre går att hämta viktiga väderprognoser. Detta får till sist Markoolio att erkänna att det är han som har råkat använda upp surfpotten. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Vid ett tillfälle när jag var nere i min hytt så slog jag på wifi och tänkte: ’Finns det ett nätverk här?’ Vilket det fanns. Och jag ringde hem till mamma via Whatsapp och kollade läget. Hon mådde bra. Och sen så surfade jag lite allmänt, säger han i ’Över Atlanten’.”

Det är ingen nyhet att det kan bli kostsamt att koppla upp sig när man är utomlands, och ett nätverk på en segelbåt mitt ute på Atlanten är alltså inget undantag! Med det sagt så visste naturligtvis inte Markoolio att samtalet hem till mamma skulle gå loss på 50.000 kronor. Vi kan bara hoppas att det var ett bra samtal!

Senare i programmet så framkommer det att Markoolio inte är den enda kändisen som har använt surfpotten ombord, och att Eva Röse råkat få mejl till sin telefon när hon skulle lyssna på en ljudbok offline.

Jag har länge undrat vilka förberedelser som kändisarna får genomgå innan de skickas ut på Atlanten, men det är uppenbart att de aldrig fick någon genomgång i hur det fungerar med wifi ombord. Mitt tips till nästa år är att skapa ett hemligt lösenord till nätverket så att ingen kändis kan råka koppla upp sig igen!

Personligen tycker jag dock att kändisarna borde få surfa fritt när de är ute till havs. Det är lätt att sitta här hemma i Sverige och vara kaxig, men vad ska man annars göra när man är ute på öppet hav? Höj budgeten för programmet, och låt deltagarna ringa hem till mamma!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB