Startsida / Inlägg

Bröderna Ingrossos olivoljebråk

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Nu har det som inte skulle få hända tyvärr hänt! Två medlemmar i familjen Ingrosso har hamnat i en tvist med varandra angående italienska livsmedelsprodukter! Aftonbladet Nöje rapporterar om en olivoljekonflikt som gått över styr och hamnat i tingsrätten.

”Vito Ingrosso med bolaget Kreatis AB anser att brodern Emilio Ingrosso gjort varumärkesintrång då han använt det skyddade varumärket ”Ingrosso”, bland annat vid lanseringen av olivoljan ”Ingrosso Olio Della Casa Extra Virgin”.

Alla vet att familjen Ingrosso tar italiensk matlagning på stort allvar, men konflikterna brukar oftast vara begränsade till hur al dente en perfekt pasta ska vara. Den här tvisten mellan Emilio och Vito verkar vara mer långtgående än så, med tanke på att den nu har hamnat i tingsrätten.

Nu kräver Vito sin egen bror på 550.100 kronor eftersom han anser att Emilio inte har rätt att sälja vin och olivolja under namnet ”Ingrosso”. Att de skulle vara ovänner stämmer dock inte om man frågar Vito.

”– Jag och Emilio kommunicerar inte just nu och har ingen kontakt. Men vi är inte ovänner.”

Många skulle kanske hävda att man är ovänner om man inte har kontakt med varandra men ska mötas i tingsrätten. Enligt Vito så är det dock inga konstigheter!

Det finns uppenbarligen stora pengar att tjäna på produkter med ”Ingrosso” i namnet, men det känns tråkigt att bröderna inte verkar kunna reda ut frågan privat. Nu har de hamnat i en tvist om rätten sitt eget efternamn, men i och med att Vito varumärkesskyddat namnet tidigare så är min gissning att han borde vinna i rätten. Däremot kanske båda blir förlorare i slutändan, eftersom det aldrig är roligt att ha finansiella konflikter med syskon.

Som tur är så har Emilio fler ben att stå på även om han inte skulle få skriva ”Ingrosso” på matprodukter i framtiden. Han har till exempel även vinet ”Amore Bianca”, som är döpt efter hans dotter. Det finns alltså goda möjligheter att tjäna pengar på andra familjemedlemmars namn i fortsättningen, oavsett hur det går med Ingrosso!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB