Startsida / Inlägg

Lisa Nilsson rasande på Alex och Sigge

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo

Vi närmar oss slutet av januari, och det innebär att det har blivit dags för årets första kändispoddbråk! Häromveckan diskuterade Alex Schulman och Sigge Eklund facebookgruppen ”Braggipedia”, där medlemmar flockas för att skryta om sig själva. En av de medlemmarna i gruppen är artisten Lisa Nilsson, som bland annat skryter om att hon ”blivit taggad #bff av Micael Bindefeld många gånger” samt att hon köpte en skärgårdsfastighet när hon var 22 år gammal.

Alex och Sigge diskuterade Lisas facebookskryt i sin podcast, och nu är Lisa rasande. I ett inlägg på Instagram skriver hon bland annat följande.

”Passar på att fundera lite över grabbiga poddar, kvinnoförminskning – både kvinnor mot andra (utsatta) kvinnor och det mer traditionella; män som provoceras av kvinnor som uttrycker åsikter och kritik, eller bara tar plats och gör succé i största allmänhet.

Själv blev jag av expertpanelen Alex&Sigge diagnosticerad ’passivt aggressiv’ med ett estimerat sjukdomsförlopp om fem år, de tog i sin pod exempel ur den lättsamma skrythörnan Braggipedia, lyfte selektivt ur olika fraser ur mina braggar där och menade att detta skryt var ’en protest mot det manliga förtrycket’…eller nåt…”

Lisas analys av Alex och Sigges analys är att de är elaka mot henne bara för att hon är kvinna och gör succé i största allmänhet. Vidare menar hon att hennes inlägg i den ”lättsamma skrythörnan” har blivit selektivt utlyft från sitt sammanhang, och att man inte ska ta henne på orden. Hela Lisas skrytlista finns för övrigt här, för en bakgrund till vad Alex och Sigge pratade om.

Om det är någonting som många kändisar (och vanliga människor) har svårt att förstå så är det att det man skriver på sociala medier kan tolkas av andra på olika sätt. Det här kan resultera i problem eftersom sociala medier är fullt av personer som inte tycker exakt likadant som en själv, vilket innebär att de kommer dra sina egna slutsatser. Om man skriver ett inlägg i en skrytgrupp på Facebook får man kanske räkna med att folk kommer tycka att man är just skrytig!

Sigge har lagt ut ett inlägg på Instagram där han bemöter Lisas kritik, och på Lisas inlägg har han svarat följande.

”Märkligt att den där ’grabb-podden’ så ofta klär av och kritiserar just grabbar. Märkligt att den vecka efter vecka ger sig på framför allt manlig makt. Märkligt att 55% av lyssnarna är kvinnor. Tänk om den är nåt så ovanligt som en allmänt maktkritisk podd, som driver med makten, oavsett om makten består av en manlig konstnär som koketterar med sin ytterst manliga konstnärskris (senaste avsnittet), en narcissistisk manlig politiker (senaste avsnittet), en homofobisk manlig miljardär (senaste avsnittet), en maktberusad manlig ambassadör (senaste avsnittet) – eller en kvinnlig sångerska som försöker tuta i sina Instagramföljare att hon är offer för en grabb-podd.”

Sigges kommentar är dock inget som Lisa köper. Hon menar att Alex och Sigge tagit sig friheten att påstå saker om henne baserat på hennes eget skryt som hon publicerat på Facebook!

”Sigge, jag vet inte om det gör saken bättre att ni även ger er på flera kategorier människor och analyserar dom ur era perspektiv. Det ändrar dock inte min uppfattning om just avsnittet där ni babblar om mig. Att jag ofta uppskattar Alex’ krönikor ändrar inte heller på det. Ni tar er frihet att påstå saker – i detta fall om mig – jag tar mig friheten att uttrycka vad jag känner och tänker kring det. Jag redogör för vad ni sa om mig i er podd. Det gör mig inte till offer för den.”

Bråket dundrar vidare, men jag kan inte citera mer än jag redan har gjort. Om jag ska summera bråket i en mening så är det att Lisa är arg på Alex och Sigge eftersom de läst upp saker hon skrivit i en offentlig grupp på Facebook. Årets första riktiga kändisbråk är här!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB