Startsida / Inlägg

Alex Schulman ghostad av Bibi Rödöö

av tramsfrans

Foto: Jerker Ivarsson

I veckan avslöjade Sveriges Radio vilka som är årets sommarvärdar i P1! Den presskonferensen är startskottet för sommaren, och är extra rolig eftersom det är sällan man ser seriösa personer ha en blomsterkrans på huvudet. Ofta följs presskonferensen av kritik mot att en övervägande majoritet av alla sommarvärdar bor i Stockholm, eller något annat som folk är allmänt arga över!

Att få frågan om man vill sommarprata och posera med en blomsterkrans på huvudet är något av det finaste man kan få i Sverige, men alla har faktiskt inte tid. I Alex Schulmans och Sigge Eklunds podd berättar Alex att sommargeneralen Bibi Rödöö  skickade ett sms till honom och frågade om han ville sommarprata en gång till eftersom hans tidigare sommarprat blev så uppskattat. Alex tvingades dock tacka nej eftersom han har fullt upp med ett skrivprojekt. I podden säger Alex följande.

”Väldigt vänligt, långt och snällt skrev jag ett svar. Och då sa jag det här vore jättekul, men det går inte ihop den här gången. Inget svar.” 

Enligt Alex så ska alltså Bibi Rödöö ha ”ghostat” honom efter att han skrivit att han inte kunde vara med. Även om det var ett återbud som Alex lämnade så hade det kanske kunnat vara vänligt att skicka ett tack tillbaka, och kanske något artigt om att man kan höras i framtiden.

Alex och Sigge kallar senare Bibi för ”kroniskt kränkt, och menar att Bibi har för mycket inflytande i urvalsprocessen för Sommar i P1. Expressen har varit i kontakt med Bibi, som meddelar att hon faktiskt får väldigt många sms och mejl.

”Bibi Rödöö skriver i ett sms till Expressen att det uteblivna svaret ’absolut’ inte var någon markering och att hon inte är det minsta kränkt. Hon beklagar också att hon missade att ’svara på svaret’ men det händer att hon missar ibland då hon får så många sms och mejl.”

Att Bibi inte alltid hinner svara på alla sms och mejl är inte konstigt, eftersom det är hon själv som verkar sköta kontakten med alla tilltänkta sommarpratare! Svaret är aningen ironiskt, eftersom Alex och Sigges kritik i avsnittet går ut på att hon själv är för involverad i processen och har för stort inflytande. Ska man ha personlig kontakt med alla 58 sommarpratare samtidigt så är det inte konstigt att man ibland missar att svara!

Det återstår att se om vi får höra Schulman i P1 någon annan sommar. Den oavsiktliga ghostningen från Bibi sätter iallafall onekligen fingret på problemet som Alex och Sigge belyser, och att allt som har med sommarprat att göra kanske inte behöver gå genom Bibi Rödöö. Det jobbar trots allt många fler på redaktionen som skulle kunna sköta kontakten med tilltänkta sommarpratare. Om inte annat för att avlasta när det är mycket!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB