Startsida / Inlägg

Katrin Zytomierskas mystiska allergi

av tramsfrans

Foto: Janerik Henriksson, TT

I mars rapporterade jag att Katrin Zytomierska råkat ut för en mystisk svullnad i ansiktet. Svullnaden minskade efter ett tag, och Katrin har nu konstaterat att det verkar handla om någon slags allergi.

Först misstänkte Katrin att det handlade om en intolerans mot vin och skaldjur, men efter en vistelse i Marbella under påsken tätnar nu mystiken. På Instagram skriver Katrin följande.

”Äe vi måste prata lite om min plötsliga allergi. Den är nämligen borta. Helt borta. Och nu har jag ätit skaldjur och druckit vin två gånger här nere och inget händer. Med andra ord vet jag: Jag kan inte äta skaldjur och dricka vin i Sverige. I Spanien går det bra. Intressant. Jag kan äta fisk också. Både tillagad och rå. Men det gäller också Spanien. I Sverige får jag ingen utredning. Först skulle jag få det nu får jag det inte.”

Det verkar alltså som att Katrin är intolerant mot vin, fisk och skaldjur i Sverige, men att det inte är några problem i Spanien. Man brukar ofta säga att man inte kan fly utomlands från sina problem eftersom de finns kvar ändå, men för Katrin och hennes mystiska allergi så verkar alltså Sverige vara en utlösande faktor.

Den traditionella uppfattningen brukar ju vara att man är lika allergisk oavsett var man befinner sig, men Katrins upplevelser ställer onekligen saken i nytt ljus. Det är sedan tidigare känt att personer med vissa sjukdomar mår bättre i varmare klimat, och det verkar även inkludera Katrin och hennes allergi.

Svenska influencers har listat många essentiella anledningar till varför de behöver åka utomlands, och nu kan de lägga till ännu en sak på listan. Iallafall i väntan på en ordentlig utredning om var problemet egentligen ligger!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB