Startsida / Inlägg

Edward Blom besviken på Melodifestivalen

av tramsfrans

Foto: Peter Wixtröm

Igår gick Andra chansen av stapeln! Inget banbrytande hände rent musikaliskt, men det är inte mello på riktigt utan att någon är rasande över en mellanakt! Den här gången är det Edward Blom som har synpunkter på att Grotescos fartfyllda mellanakt spelades in i Värmdö kyrka.

Det är knappast första gången som en artist beter sig utmanande i en kyrka, men det kanske är just därför som Edward Blom är upprörd! Till Aftonbladet Nöje utvecklar han kritiken, och vad han tycker hade varit okej.

”– En filmad gudstjänst eller en dokumentär om verksamheten. Jag kan tänka mig spelfilmer i väldigt speciella fall. Men det är bättre att bygga upp en kyrka i en studio i så fall.”

En dokumentär om Värmdö kyrka hade visserligen varit mer intressant och underhållande än många andra mellanakter i årets Melodifestival, men skämt åsido så förstår jag att Edward är upprörd. Däremot så har inte SVT en obegränsad budget, och det hade eventuellt blivit svårt att få loss pengar till att bygga upp en kyrka från grunden för en mellanakt på fem minuter. Alla pengar gick till Pernilla Wahlgrens och Per Anderssons mellanakt förra veckan!

Melodifestivalens projektledare Anette Brattström tonar dock ner den eventuellt okristliga mellanakten.

”– Jag ser inte att kyrkan skändas men jag har full förståelse för att det finns starka känslor kring det här numret. Jag hoppas att tittarna ändå kan se det för vad det är, säger hon.”

SVT visste så klart vad de gjorde när de anlitade Grotesco för en mellanakt, och de är nog glada över att debatten stannar vid en upprörd Edward Blom och inte rasande ryska ambassadörer.

”Edward Blom blir känslosam under intervjun.

– Fan, att man aldrig får anse sig kränkt i det här samhället. Man måste få vara ledsen. Man skulle inte göra det här mot någon annan religion och särskilt då katoliker.”

Jag försvarar Edward Bloms rätt att vara kränkt alla dagar i veckan! Att man inte får känna sig kränkt i det här landet håller jag dock inte med om, eftersom det är det enda folk pratar om.

Svenska kyrkan fortsätter iallafall sin kamp för att fortsätta vara relevanta och bromsa upp medlemstappet. Häromveckan gästade Margaux Dietz ärkebiskopen Antje Jackeléns podcast för att prata om likheter mellan prästyrket och influencers, och i Värmdö kyrka springer Grotesco runt och spelar in mellanakt till Melodifestivalen. Det blir intressant att se var det här kommer sluta!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB