Startsida / Inlägg

Emilia och Marcelos månad som husägare

av tramsfrans

Foto: Veronica Kindblad och Privat

Bostadsmarknaden är hetare än någonsin, och många fantiserar om att flytta till något större eller förverkliga drömmen om en egen villa med trädgård! En konsekvens av att man flyttar till villa är att avståndet ökar till bekvämligheter och kommunikationer, vilket kan vara både en för- och en nackdel beroende på hur man ser på det!

Två personer som nyligen tog steget och flyttade till hus är influencerparet Marcelo Peña och Emilia Wahlund. Efter en månad i Sigtuna så meddelar dock paret att flyttlasset går tillbaka till Vasastan. Aftonbladet Nöje har pratat med Emilia.

”Jag började kolla lägenheter redan första veckan för jag insåg att hus inte riktigt var min grej och nu vill jag tillbaka till Vasastan. Lite off här tyvärr, speciellt när jag inte har körkort”

Man kan säga mycket om Sigtuna, men det är inte direkt Vasastan! Insikten att Sigtuna är ”lite off” sjönk in under första veckan, och såhär i efterhand borde det eventuellt gått att förutse redan innan de köpte huset. Iallafall borde de kanske ha märkt det när de åkte till visningen!

”Jag gillar ’stressen’ inne i city och gillar att ha nära till allt. Sigtuna är verkligen superfint, vi har helt underbara grannar här och det är en supermysig stad men tyvärr så kändes det inte rätt just för att det är så långt ifrån allt”

Det är såklart lite dråpligt att bo i ett hus i en månad och därefter ångra sig, men livet är för kort för att bo någonstans där man inte trivs. Om man har möjligheten att flytta tillbaka till där man bodde innan så ska man naturligtvis göra det istället för att vantrivas i ett hus!

Jag har konstaterat det här tidigare, men man måste verkligen ge influencers och kändisar att de bidrar till en rörlig bostadsmarknad och ser till att det blir omsättning på hus och lägenheter! Det verkar vara jobbigt att ständigt flytta eller renovera, men de gör onekligen en stor insats för rörligheten på bostadsmarknaden.

Om man någon gång skulle förlora en budgivning mot en kändis så behöver man inte bli ledsen eller alltför besviken. Sannolikheten är stor att huset snart kommer bli till salu igen, och att man får en ny chans att köpa huset inom kort!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB