Startsida / Inlägg

Kändis-Sveriges årsresumé 2018!

av tramsfrans

Nu kommer inlägget ni väntat på hela året! Jag har blickat tillbaka på året som har gått i kändis-Sverige och valt de absoluta höjdpunkterna. Minuterna ni lägger på att läsa det här inlägget får ni aldrig någonsin tillbaka och det kommer troligtvis inte vara värt det, men nu kör vi!

Årets vrål: När Camilla Henemark vråladePRATA SVENSKA” till Anna Anka på Kristallen eftersom hon pratade skånska. Kort därefter bad Camilla om ursäkt till hela Skåne.

Årets trängning: Malin Gramer anklagade Linda Lindorff för att ha trängt sig i kön till röda mattan-fotografen på Elle-galan. När Linda konfronterades med uppgifterna av en journalist bad hon om ursäkt på sms och meddelade att hon ”tror på kösystem”.

Årets dryck: Om det är någonting som svenska kändisar verkligen har hällt i sig det senaste året så är det vatten. Blondinbella besökte ett hotell med 26 olika sorters vatten, Benjamin Ingrosso berättade om sitt favoritvatten Acqua Panna, och Victoria Silvstedt blev ambassadör för lyxvattnet ”Born in the snö”.

Årets brutna löfte: Tidigt i januari meddelade Calle Schulman att han skulle sluta med Instagram, men först efter att ha lagt upp ytterligare 111 bilder. Hur det gick vet vi alla vid det här laget, och Calle är fortfarande kvar på Instagram och lägger upp oerhörda mängder bilder på sina barn.

Foto: Paow och Lances youtubekanal (RIP) 

Årets on/off-förhållande Jag vet att det känns avlägset nu, men glöm inte bort att vintern och våren gick ut på att Paow och Lance Hedman Graaf gjorde slut och blev tillsammans igen några gånger i månaden.

Årets accessoar: Camilla Läckbergs tandställning.

Årets sämsta tv-program: TV4 borde be om förlåtelse för att de återuppväckte ”Förlåt mig” och tvingade Linda Lindorff att åka land och rike runt för att vara med när folk bad om ursäkt till varandra.

Årets i-landsproblem: Att Bianca Ingrosso inte har en enda lugn stund hemma eftersom det knackar på olika bud hela tiden.

Årets landsting: Landstinget i Östergötland nekade Jocke och Jonna att filma sin förlossning. Detta gjorde Jonna ”ärligt talat förbannad”, och Jonna tvingades föda i Stockholm eftersom inget annat landsting ville ta emot dem.

Årets brott: Det var inte speciellt allvarligt egentligen, men Gunilla Perssons Chanel-snatteri i Palm Beach blev helt klart årets mest oproportionerligt bevakade rättsprocess.

Årets nära döden-upplevelse: Halva Sverige brann i somras, men mina tankar går till Carolas katt ”Busis” som nästan brann upp eftersom Carola har så många levande ljus hemma.

Årets wannabe-kändis: Efter succén i Så ska det låta 2017 då Ebba Busch Thor sjöng ”Det löser sig” så gästade Ebba Let’s Dance och dansade till ”Fångad av en stormvind” i en reklampaus.

Årets äldsta barn: Pernilla Wahlgren försvarade Benjamins omogna sätt, och hänvisade till ny forskning som visar att man faktiskt är tonåring tills man fyller 24.

Årets namn: Anitha Schulman bytte namn till Anitha Clemence, och ingen vet fortfarande hur det ska uttalas.

Årets nationella trauma: När Lill-Babs dog. Vila i frid:(

Årets kamp mot klockan: När Samir och Viktor var tvungna att åka ikapp en finlandsfärja i en livbåt för att hinna till sitt gig ombord.

Årets investering: När Blondinbellas kille (numera ex) köpte en Bentley för en halv miljon kronor trots att han inte hade körkort.

Foto: Noella Johansson, TT

Årets falska marknadsföring: Hannah och Amanda meddelade att de slutar med Fredagspodden och åkte ut på avskedsturnén ”One last time”. Två månader senare så gjorde Fredagspodden comeback igen, och Hannah och Amanda åkte på den nya turnén ”This is us” för att fira att de äntligen var tillbaka.

Årets rekryteringsprocess: Så länge som jag kan minnas har Gunilla Persson letat efter en vårdare till sin gamla mor Iris utan resultat. Undrar varför ingen vill ha Gunilla Persson som chef?

Årets dumpade kille: Dött lopp mellan Simon i Bonde söker fru och Blondinbellas ex.

Årets kändissjukdom: 2018 var året då svenska influencers pratade om hur utbrända de var så fort de fick chansen. Jag tänker inte nämna några namn, men jag måste säga att väldigt många tillfrisknade otroligt snabbt!

Årets konspirationsteori: Edward Blom med familj blev avhysta från ett mingel i Almedalen för att Edward Bloms treåring drack läsk i vinglas, och på Twitter anklagade Edward Blom IOGT-NTO för att styra Sverige i hemlighet.

Foto: TV4

Årets bestick: Grötsleven som Kirsi fick drämd i huvudet på Farmen.

Årets malplacerade influencer: När Margaux Dietz var ”flygande reporter” i TV4:s valbevakning med uppdraget att bara vara sig själv.

Årets säkerhetskontroll: Bianca Ingrosso tvingades följa samma regler som alla andra på Gatwick, och fick lägga alla sina vätskor i en genomskinlig plastpåse. Oförlåtligt!

Årets hus: Blondinbellas enorma koloss på Lidingö. Aldrig tidigare har en person som är hemma så lite pratat så mycket om hur hon älskar att vara hemma.

Årets hot: Gunilla Persson meddelade att Leif GW Persson aldrig mer kommer få jobba med tv efter att hon är klar med honom. I skrivande stund så verkar det inte ha gått jättebra.

Årets galabesvikelse: Att TV3 nekade Peter Jihde att överdosera insulin i direktsändning på Diabetesgalan.

Årets robotinfluencer: Gabrielle Löwengrip. Främst för att det inte finns någon annan.

Årets relationship goals: Glenn och Helena Hysén. Vägrar prata med varandra, men är med i samma realityserie och pratar gärna med journalister.

Foto: Robin Lorentz Allard/Måns Instagram

Årets polisingripande: När Måns Zelmerlöw tvingade polisen att leta efter hans stulna telefon eftersom den innehöll bilder på hans barn, och hotade med att själv söka upp brottslingarna om han inte fick hjälp. Förhoppningsvis har Måns lärt sig att säkerhetskopiera nu.

Årets sociala medier-paus: När Camilla Läckberg tog paus från Instagram och berättade på Instagram hur det går.

Årets dessert: Chokladgrisen på Bank Hotel, som varenda influencer slagit sönder på Instagram story vid det här laget.

Årets mörkaste: Att Pekka Lindmark lämnade sin plats i Biggest Loser VIP till Kalle Moraeus eftersom han ”inte har något att komma hem till”.

Vilket otroligt år vi haft! Årsresumén hade såklart kunnat vara dubbelt så lång, men det här tycker jag var crème de la crème. Nästa år kan dock bara bli bättre, precis som Charlotte Perrellis karriär efter Så Mycket Bättre.

Har du inte fått nog av svenska kändisars tokiga upptåg trots det här inlägget? Här hittar du förra årets årsresumé.

Taggar Årsresumé
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB