Startsida / Inlägg

När Camilla Henemark skrek på Anna Anka

av tramsfrans
951e7f6f-482d-4ff9-a44d-168d1586670e

Nu har årets Kristallen-gala äntligen blivit avklarad så att svenska programledare och tv-personligheter kan återgå till sina vanliga liv igen! Som ni alla redan vet så gillar ju inte svenska kändisar uppmärksamhet och ståhej.

Som vanligt kunde inte galan fortlöpa utan någon form av drama, och det här året var det Camilla Henemarks tur att bjuda till. Nöjesbladet rapporterar:

”Innan själva livesändningen hade börjat bjöds flera av Hollywoodfruarna upp på scenen för att dela ut ett pris i den förinspelade delen.

Men precis innan Anna Anka kunde avslöja vem som vunnit avbröts hon av ett skrik i publiken.

– Prata svenska!

Skriket kom från Camilla Henemark.”

Det är alltid oartigt att skrika när någon annan pratar, och speciellt om det är Anna Anka. Hon har haft tillräckligt jobbigt med allt drama i Svenska Hollywoodfruar, och nu blir hon alltså dessutom attackerad av deltagare från andra kändisdokusåpor. Vart ska det här sluta egentligen!

Många av er kanske trodde att Camillas skrik var en ogenomtänkt fyllegrej, men isåfall kunde ni inte ha mer fel. Det är oförskämt att anta, för det var faktiskt en protest mot utanförskapet i Sverige! I en intervju med Expressen utvecklade Camilla sitt resonemang.

”Camilla Henemark menar att utspelet var menat som en protest – där hon ifrågasätter vem som har rätt att definiera vad svenska är.

– Det har att göra med de partier som faktiskt kräver att folk ska lära sig svenska. Och då tänker jag: var börjar vi, i vilken del? Hallandsåsen eller? När jag säger så är det en protest jag gör. En protest som säger att vem ska definiera vad svenska är.”

Det finns många sätt att belysa problematik kring språktest, men att avbryta Anna Anka när hon håller tal på Kristallen för att dela ut ett pris är kanske inte det mest effektiva. Nu har La Camilla dock ändrat sig och bett om ursäkt till hela Skåne. Nöjesbladet fortsätter.

”Timmarna senare får Nöjesbladet tag i Camilla Henemark – som ber om ursäkt för sitt beteende.

– Jag har ingen bra ursäkt och jag ber om ursäkt till hela Skåne.

Ångrar du dig?

– Ja, det gör jag. Jag blev ju utslängd.”

Det är inte varje dag en svensk kändis riktar en ursäkt till ett helt landskap, men idag hände det. Vilken fantastisk avslutning på den svenska kändissommaren 2018. Nästan lika bra som när Linda Lindorff sprang ut och skrek på Kristallen 2016? Det är inte Kristallen på riktigt om inte någon kändis får skrika vid ett opassande tillfälle, som jag alltid brukar säga.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB