Startsida / Inlägg

Gunilla Persson söker ny vårdgivare till mamma

av tramsfrans

Det är inte ofta som jag får chansen att agera mellanhand mellan arbetssökare och arbetsgivare, men idag så har jag äntligen fått chansen att hjälpa till. Gunilla Persson söker en ny vårdare till sin gamla mamma Iris!

Jag söker en svensk vårdgivare (eller som talar svenska) för mamma omedelbart. Den jag väljer kan bo i det lilla huset med ett separat rum då vi är hemma Erika jag. När vi är bortresta, vilket blir största delen av augusti, kan vårdgivaren bo i vårt hus med mamma och katterna…. Jag är så upprörd att få höra att mamma vanvårdades då Erika jag var i Miami och New York. Bara erfarna sköterskor eller vårdgivare göre sig besvär att söka. Mamma behöver proffs. Skriv till gillaswede@aol.com. Mamma har sjuksköterskor som kommer och besöker henne tre dagar i veckan. Vid varje tillfälle, enligt dom, var mamma inte tvättad till den grad att man tänkte anlita polis (elderly protective services). Detta fick jag inte reda på förrän jag kom hem. Så alla ni som kommer med elaka kommentarer riktade mot mig. STICK!!!

A post shared by Gunilla Persson (@thegunilla) on

Det finns vissa yrken i världen som är svårare än andra. Regeringschef i Italien, förhandlare i konflikten mellan Israel/Palestina och vårdare till Gunilla Perssons mamma. Hur mycket man än kämpar och har sig så verkar det aldrig bli rätt!

Det är inte ofta man ser en jobbannons avslutas med ”STICK!!!, men eftersom tidigare rekryteringar inte direkt har blivit några succéer så kanske det är bra med en ny, hårdare approach för att visa tidigt i rekryteringsprocessen vad som gäller.

Jag får så många extremt elaka kommentarer här av näthatare. Anledningen till att jag söker vårdgivare från Sverige beror på att jag vill att mamma ska fortsätta att aktivera sin hjärna med att höra det svenska språket talas till henne. Många säger, ”om ingen annan duger så ta hand om henne själv då”. Det gör jag för det mesta, men jag måste arbeta också. Jag filmar för TV i Sverige i augusti och har business i Florida. Ni kanske förstår min tvekan att ta hit folk från Sverige med så mycket hat som finns därhemma. Jag får många brev från direkta äventyrare och lycksökare, det är ruskigt. De sökande som jag kommer att intervjua måste ha goda referenser och vara anställda eller har varit anställda inom vården en längre tid. Jag är inte intresserad av några barn eller ungdomar som tror att det här är är ett lätt jobb.

A post shared by Gunilla Persson (@thegunilla) on

Mycket pekar mot att man kanske är världens sämsta lycksökare om man tror att arbetet som vårdare för Gunilla Perssons mamma ska bli en språngbräda till kändisskap och evig berömmelse. Är man en äventyrare så skulle jag rekommendera en annan väg i livet, och vägen till genombrottet går troligtvis inte genom en karriär inom äldrevården medan Gunilla blir filmad någon annanstans.

Om jag ska vara ärlig så är jag inte helt säker på att Gunilla Perssons instagram är den bästa platsen för att rekrytera kompetent vårdpersonal? Det här är en tokig idé, men man kan till exempel sätta ut en annons hos Arbetsförmedlingen istället, en hemsida där folk som söker jobb på riktigt brukar leta. Alternativt ta hjälp av ett externt rekryteringsbolag som rensar bort alla oseriösa ansökningar och sköter hela processen åt en.

Jag håller tummarna för att Gunilla hittar en kompetent vårdare inom kort. Hur svårt ska det egentligen vara att hitta en svensk person med flerårig erfarenhet inom vården som är redo att flytta hem till Gunilla Persson i Los Angeles och vara tillgänglig med kort varsel 24 timmar om dygnet under årets alla dagar?

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB