Startsida / Inlägg

Influencer nekad att filma sin egen förlossning

av tramsfrans
jonnalundell

Om det är någonting som influencers verkligen älskar att göra så är det att skaffa barn! Inte nog med att det är livets stora mirakel, man får dessutom material och underlag för samarbeten under många år framöver.

Redan vid förlossningen så kan man börja skapa content, något som Joakim och Jonna Lundell hade planerat. Nu har dock mörka moln tornat upp sig på himlen, sedan landstinget i Östergötland gett ett förödande besked. Man får inte filma på förlossningen! Jonna bloggar:

”Jag fick iallafall som svar av förlossningen att det är TOTALT FÖRBJUDET att filma på förlossningen och detta gör ärligt talat att jag blir förbannad och jag fattar verkligen inte varför man inte skulle få filma sin egen förlossning? Det är ju som sagt VÅR förlossning och VÅRT barn som kommer. För mig är det givet att man ska få filma en så stor grej i sitt liv. Jag förstår att det kanske är för att vissa barnmorskor inte vill vara med på video. Ja men då behöver ju inte just dom vara med under vår förlossning eller så blurrar man deras ansikten så är problemet löst om nu det skulle vara problemet.”

Vad är egentligen poängen med att skaffa barn om man inte får filma sin egen förlossning? I så fall kan man ju lika gärna gärna strunta i det helt och hållet. Har alltihop varit förgäves?

Som ni alla förmodligen redan känner till så drunknar förlossningen i resurser under sommaren, så det är säkert inga problem att byta ut personal med kort varsel för att en influencer ska föda. Vårdpersonal växer ju på träd och allting går att lösa bara man vill!

Skämt åsido så känns det lite magstarkt att ställa den typen av krav när man är i Sverige och får en förlossning i princip gratis av landstinget, något som egentligen skulle kosta tiotusentals kronor. Att i den situationen ställa orimliga krav på att man ska ha viss vårdpersonal och själv gå in och regissera sin egen förlossning känns aningen otacksamt. ”Amen Margaux Dietz fick ju filma” känns inte heller som ett hållbart argument.

”Jag vill kunna se förlossningen om och om igen och dessutom kunna dela detta ögonblick med andra. Jag tror att det är väldigt lärorikt.”

Att förvänta sig att andra personer ska vara intresserade av att se en eventuellt flera TIMMAR lång video på när man själv föder barn och tycka att det är ”lärorikt” känns som ett typiskt influencerfenomen. Ungefär som att det fanns en stor brist på berättelser om hur det är att föda barn.

I skrivande stund så är det oklart vad som ska hända med Jonnas förlossning. Ett alternativ kan ju faktiskt vara att föda hemma! Då kan man rigga med hur mycket filmutrustning man vill! Det kanske inte är lika säkert som att föda på sjukhus, men man kan iallafall se till att det blir bra ljussättning och en förstklassig filmproduktion.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB