Startsida / Inlägg

Calle Schulman slutar (nästan) med instagram

av tramsfrans

Calle Schulman ska sluta med Instagram! Tydligen så har det blivit så himla ”trökigt” och utvecklats till ”nån jäkla domstol”. På Instagram förklarar Calle sitt beslut.

I år lägger jag ned Instagram! Vet inte exakt när – bara att jag räknar ned från 111. Underbar känsla! Inget dramatiskt alls men känner rätt tydligt att jag inte gillar hur det utvecklar sig på de här plattformarna. Istället för att vara något roligt eller informerande eller lättsinnigt har det utvecklats till nån jäkla domstol där ALLT ska ifrågasättas och granskas och hatas vad det än handlar om. Alla ska vara lika. Trökigt. Ingen katastrof! Men heller inte särskilt trevligt. Det handlar inte om hatiska kommentarer utan om att jag går runt och lägger band på mig. Jag försöker förutse en eventuell hatattack från typ Nöjesguiden eller nån annan gaphals och så gör jag vad jag kan för att undvika det men så blir det så ändå. Och då är det inget roligt längre. Orka bråka. Det ska ju vara kul det här. Och för mig är det här med Instagram liksom inte viktigt. Dags alltså att hitta nästa grej. Men vad ÄR nästa grej? Jag har börjat skriva igen vilket jag tycker är väldigt roligt. Kanske blir det enbart det sen? Eller ska jag ha en podd? Så jäkla liksom gjort känns det som. Eller nåt på Youtube? Mer sugen på det. Ni får gärna ge förslag såklart! Nu är det bara 110 inlägg kvar! Wohoo!!! Känner mig lätt!

A post shared by Calle Schulman (@calleschulman) on

Instagram är alltså inte speciellt viktigt för Calle Schulman, men han ska bara lägga upp 110 inlägg innan han slutar. Ingen big deal, och verkligen inget dramatiskt alls! Jag antar att det här är sociala medier-motsvarigheten till att ”börja sitt nya liv på måndag” och skjuta livsförändringar framför sig eftersom man inte orkar ta tag i dem just nu. Varför göra en livsförändring här och nu när man göra det om 110 inlägg på Instagram?

För övrigt så tycker jag det är lite gulligt att Calle Schulman den 8 januari 2018 ställer sig frågan vad ”nästa grej” är för något och kommer fram till att det förmodligen är ”nåt på Youtube”. Det tog bara 10 år att inse att det här med rörlig bild på internet är spännande! Till skillnad från podcasts så känns ju det här med Youtube nytt och fräscht.

Tyvärr så tror jag inte att det är Instagram som är problemet här. Blir man konstant ifrågasatt, hånad och granskad oavsett vad det handlar om så spelar det troligtvis inte så stor roll var på internet man är någonstans. Troligtvis beror det på något annat.

110. Det slog mig när jag gick mot bilen och mötte en äldre kvinna med hund att det är något speciellt. Vi sa inte hej till varandra. Knappt tittade vi på varandra. Och jag har svårt att beskriva det för det var så tydligt där och då och nu är det lite luddigt men det finns fortfarande kvar något. Att vi finns samtidigt jag och hon. Att vi stötte på varandra på Skeppargatan en kväll i januari. Vi lever samtidigt och det finns ju så mycket att vara glada för egentligen. Att inte krama varandra är ju egentligen märkligt. Att inte ta varandra i handen och hoppdansa och gratulera varandra och tjoa är ju helt fel. Förstår ni vad jag menar här? Allt annat är ju slöseri. Egentligen. Ändå tittar vi knappt på varandra. Jag sa inte hej. Vill ju inte bli gripen. Edit apropå mitt förra inlägg om hur pisstrist i sociala medier är: nej den sista meningen om att bli gripen har ingenting med #metoo att göra. Men det tror fan att de rabiata puckona försöker se tecken på att jag dissar kvinnor eller tycker synd om mig själv med det här inlägget. Så. Jävla. Trött.

A post shared by Calle Schulman (@calleschulman) on

Calle har påbörjat nedräkningen nu, och ifrågasätter det märkliga i att man inte kramar främlingar på gatan. Bland annat så mötte han en tant på Skeppargatan häromveckan och känner att det ”fortfarande finns kvar något” från det starka mötet.

Vet ni vad som också kommer fortsätta finnas kvar under en lång tid framöver? Calle Schulmans instagram!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB