Startsida / Inlägg

Gunilla Persson har anmält Leif GW Persson

av tramsfrans
Gunilla - Magnus Sundholm

Foto: Magnus Sundholm

Jag har försökt att leva en dag i mitt liv utan att skriva något om Gunilla Persson, men det går sådär. Kändis-Sverige går i cykler, och just nu är det väldigt mycket Gunilla. Det är faktiskt inte mitt fel att det händer så mycket kring henne hela tiden, och det är trots allt mitt jobb att bevaka kändis-Sverige så gott det går.

I lördags rapporterade jag om de goda nyheterna att Gunilla blivit friad från snatteri-anklagelserna i Florida, och jag konstaterade glatt att det är sällan man får rapportera om något positivt som hänt Gunilla och polisen. Lyckan blev dock kortvarig, för nu är Gunilla inblandad i en ny rättsprocess!

Den här gången är det dock Gunilla själv som har anmält, och det handlar om Leif GW Persson! I Brottsjournalen på TV4 pratade Leif om Gunillas rättsfall och den påstådda bidragsskulden till svenska staten på 400.000 kronor, och han ska bland annat ha sagt att snatteriet inte var ett misstag och att Gunilla borde gripas när hon kommer till Sverige.

Det dröjde inte många minuter innan Gunilla fick höra Leifs uttalanden, och nu har Gunilla ringt in till polisen för att anmäla honom för grovt förtal. Nöjesbladet rapporterar:

”Tidigt på onsdagsmorgonen svensk tid polisanmälde hon Leif GW Persson för grovt förtal.

Anmälan upprättades på telefon.

– Hans uttalanden är fulla av spydigheter. Och han ifrågasätter hur tv kan anlita mig. Det är riktigt allvarliga påståenden, säger Hollywoodfrun.”

Jag är ingen expert på lag och rättvisa, men att vara ”spydig” borde knappast vara ett brott. Att ifrågasätta varför någon blir anlitad av olika tv-kanaler borde rimligtvis inte heller vara en brottslig handling. Gunilla har dock tagit kontakt med en advokat nu, och bedömer själv att anklagelserna är välgrundade.

”Han bedömer det som mycket troligt att vi har på fötterna i anklagelserna mot Leif GW Persson.

– Att smutskasta mig på detta vidriga sätt är oförlåtligt. Leif GW Persson ifrågasätter hur någon kan jobba med mig. Jag tvivlar på att någon kommer att anlita Leif GW Persson när jag är klar med honom.”

Vem som helst kan anmäla någon annan för ett brott och ”ha på fötterna, men det intressanta blir att pröva det mot lagen. Jag utgår från att det här potentiella brottet kommer att bli högt prioriterat i det svenska rättssystemet och att landets bästa advokater tar sig an fallet. Jag kan inte tänka mig ett bättre användningsområde för mina skattepengar än en lång rättsprocess mellan Gunilla och Leif!

Leif har i skrivande stund inte bemött Gunillas anklagelser, och enligt Instagram har han fullt upp med att jaga älg. Jag har ingen aning om hur det här kommer sluta, men det enda som är säkert är att sista ordet inte har blivit sagt! Med tanke på att både Gunilla och Leif är aktuella i varsitt program på TV4 så borde detta rimligtvis också bli ett fall för HR-avdelningen.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB