Startsida / Inlägg

VI ELLER ALDRIG: Avsnitt 7 och 8

av tramsfrans

Foto: SVT

Nu är det äntligen dags att summera vad paren i ”Vi eller aldrig” har haft för sig den här veckan! Paren befinner sig på Malta för att få hjälp med sina mer eller mindre krisande relationer, och man kan väl säga att det går sådär.

Avsnittet börjar som vanligt med yoga, och Steffi konstaterar att det snart är dags för ”super pink moon”. Detta innebär att deltagarna sover dåligt på nätterna, men den superrosa månen står iallafall för ”väldigt mycket förändring”. Steffi är spirituell men har glömt sina kristaller hemma, och ger sig därför ut i omgivningarna för att leta nya. Efter lite googlande så visar det sig att hela Malta är byggt på honungskalcit, vars främsta egenskaper är att det rensar negativ energi och står för förändring.

Foto: SVT

För vissa har dock Maltas positiva energi en begränsad effekt. Hedda storgråter intensivt och säger att allt känns fel, medan Jonas försöker trösta. På ett personligt plan så relaterade jag verkligen till bilden ovan, där Hedda börjar gråta för att hon har ont i benen och känner sig gammal.

Foto: SVT

En glädjande nyhet är att David och Rosinja äntligen tog mod till sig att lämna programmet! Deras medverkan var lite oklar redan från början eftersom de precis hade träffats och inte hade några större problem med sin relation, vilket de nu har insett efter några veckor. Avskedet blev dock lite förvirrat, eftersom de klätt upp sig till tänderna och fick de andra deltagarna att tro att de skulle gifta sig. När det stod klart att de ”bara” skulle lämna programmet så uppstod ett visst antiklimax.

Foto: SVT

Därefter så var det dags för veckans parövning! Den här veckan handlade övningen om framtiden, och paren fick ta ställning till olika hypotetiska dilemman. Är det okej att ens partner vill åka iväg på en seglarresa ensam över Atlanten i sex månader? Själv så funderar jag på hur bra det är att ta ställning till hypotetiska dilemman som inte finns på riktigt, och tänker speciellt på Chris och Jonas som hade olika uppfattningar om huruvida det hade varit okej med en partner som vill ha en öppen relation. Eftersom ingen av dem egentligen vill ha det så känns det lite onödigt att diskutera!

Felicia och Matteos dåliga kommunikation har varit en följetong under hela programmet, och den här veckan var inget undantag. Matteo säger att det inte är säkert att han varit attraherad av Felicia om hon skulle gå upp väldigt mycket i vikt, vilket såklart får Felicia att bli väldigt ledsen. Matteo ber om ursäkt och menar att det var ett missförstånd, men skadan är redan skedd. Jag tror att Matteo försökte säga att det är svårt att styra över attraktion, men leveransen var kanske inte klockren.

Foto: SVT

Sen så har vi Steffi och Marcus, som under en längre tid har haft svårt att nå fram till varandra. Spirituella Steffi vill ha en själslig connection, men för Marcus är det inte särskilt viktigt. Framtiden är oviss, och medan Marcus har inställningen att allt löser sig så är Steffi mer skeptisk. Rent generellt så verkar det vara ett tema i programmet att kvinnorna oroar sig för framtiden, medan männen tror att allt löser sig med tiden! Jag tror att allt kommer lösa sig för samtliga deltagare, men det innebär inte nödvändigtvis att de måste fortsätta vara tillsammans till varje pris. Ett uppbrott behöver inte nödvändigtvis vara ett misslyckande!

Eftersom David och Rosinja lämnat så är det nu dags för ett nytt par att göra entré i programmet! Jonte och Kaja jobbar som youtubers, och jag tycker Jonte summerar deras relation rätt bra när han säger ”det är väldigt sällan vi pratar, för det slutar alltid med bråk”. Senare visar det sig att Jonte vill ha mycket närhet medan Kaja inte vill ha det. Spontant känns det som en svår nöt att knäcka, men sexolog-Louise försöker hjälpa dem att ”hitta en kram som känns bra för båda”.

Därefter så är det dags för övning igen, där paren ska tävla om vem som vet mest om sin partner! Varje par får 10 frågor, och man måste svara likadant! Efter en jämn kamp mellan Jonte och Kaja och Chris och Jonas så vinner de sistnämnda efter att ha svarat rätt på utslagsfrågan ”om er relation var ett djur, vad skulle det vara då?”. Felicia blir sur på Matteo och tycker att han är för tramsig under tävlingen, som faktiskt är på blodigt allvar.

Foto: SVT

Efter en grillmiddag med vin så infinner sig paren för Sanningens ögonblick-ceremonin. Den här gången ska paren betygsätta sin relation på en skala mellan 1-10. Felicia och Matteo ”fuskar” genom att viska till varandra vad de ska säga, men jag tycker faktiskt det är helt rätt att runda tv-produktionen. Förhoppningsvis kan de snart åka hem och jobba på sin relation ifred, istället för att behöva bli osams över dumma tv-moment som inte spelar någon roll på riktigt.

Hänger du inte med i texten? Här, här och här finns mina summeringar av de tidigare avsnitten av Vi eller aldrig! 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB