Startsida / Inlägg

Sveriges Mästerkock VIP

av tramsfrans

Foto: Karolina Henke

För några år sedan storsatsade svenska tv-kanaler på VIP-versioner av sina vanliga program, där kända deltagare fick göra samma saker som vanliga personer fast med positiv särbehandling.

Arga Snickaren, Farmen och Biggest Loser är exempel på program som fick mer eller mindre lyckade VIP-versioner med deltagare som Gunilla Persson och Anna Book. Till och med Lyxfällan fick en kändisversion häromåret med det lite mindre skamfilade namnet ”Drömfällan”!

De flesta VIP-produktionerna blev kortlivade eftersom folkkära svenska kändisar är en sinande resurs, men idag kom beskedet att TV4 storsatsar på en VIP-version av Sveriges Mästerkock! Maja Ivarsson, Claudia Galli Concha, John Lundvik, Eric Gadd, Kalle Moraeus, Kaliffa, Josefine Öqvist samt Anders Öfvergård ska göra upp om vem som är bäst på att laga mat!

Som om inte detta var tillräckligt så gör dessutom Leif Mannerström ”tillfällig comeback” i programmet. Leif lämnade programmet med pompa och ståt i säsongen som spelades in 2019, men nu är det alltså redan dags för en comeback. Så sent som i januari i år sa Leif i en intervju att han inte saknar Mästerkocken, men jag antar att man kan ändra sig!

Ett stort problem med tidigare VIP-program har varit att det är svårt att rekrytera villiga deltagare. Det var särskilt svårt för Biggest Loser, där castingbolaget fick det otacksamma uppdraget att ringa upp mer eller mindre överviktiga kändisar för att fråga om de skulle vara intresserade av att gå ner 20-30 kilo. Konceptet med Sveriges Mästerkock är tack och lov det motsatta, eftersom programmet går ut på att laga så god mat att man aldrig vill sluta äta. Därför så är det inte konstigt att åtta svenska kändisar faktiskt har tackat ja!

För Kalle Moraeus innebär hans medverkan i Mästerkocken att han gör ett hat-trick i VIP-tv, eftersom han tidigare varit med i både Biggest Loser VIP samt Arga Snickaren VIP. Det blir alltså ett kärt återseende med Anders Öfvergård, som också ska vara med i Mästerkocken.

Nu återstår det att se om Sveriges Mästerkock VIP kommer bli underhållande eller inte. Förutom att Kalle Moraeus jobbat extra i en charkdisk så har jag inte hört något om de andra deltagarnas matintresse, men de är säkert jätteduktiga. 29 augusti är det premiär på TV4!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB