Startsida / Inlägg

VI ELLER ALDRIG: Avsnitt 3 och 4

av tramsfrans

Foto: SVT

Idag är det torsdag, och det innebär att det är dags för ett kärt återseende av våra kärlekspar i ”Vi eller aldrig”! Paren har rest till Malta tillsammans med andra par som också har det jobbigt, och i första avsnittet fick vi bland annat lära oss av den danska sexterapeuten att knäont är en dålig ursäkt till att inte ha sex!

Förra veckan präglades av oklarheten kring Julias och Karls relation, eftersom Julia kom till programmet ensam och berättade att Karl var upptagen med jobb. De andra deltagarna tyckte att det var märkligt eftersom programmet trots allt går ut på att man ska vara ett par, och det var oklart om Karl över huvud taget skulle dyka upp.

Foto: SVT

Den här veckan kom han, och hans måttliga entusiasm över att vara med i programmet fick sin förklaring i en synk när det framkom att de i själva verket hade gjort slut för fyra månader sedan! Julia menar att anledningen till att det tog slut var att Karl inte prioriterade deras relation, och Karl berättade att Julia dumpade honom samtidigt som han låg däckad i covid. Karl anländer till Malta i kostym och slips, men meddelar att han bara kan vara på plats i en dag eftersom han måste jobba.

Stämningen när Karl har kommit är lite märklig, eftersom Julia inte berättat för de andra paren att de de facto har gjort slut för fyra månader sedan. Till sist så berättar Karl för de andra deltagarna hur det ligger till och att det faktiskt var Julia som dumpade honom. Detta orsakar stor förvåning hos de andra paren, eftersom Julia har pratat i en vecka om hur mycket hon saknar honom och gett intrycket att det är hon som alltid kämpat för relationen. Stämningen blir ännu konstigare när Julia och Karl ska reda ut vad som egentligen hände med de andra paren som publik, och jag kan inte låta bli att fundera på om det verkligen är en så bra idé att blanda in fler människor när de inte pratat själva på flera månader?

Efter den förvirrande och motsägelsefulla konversationen så är det dags för gruppövning! Paren ska lägga ett pussel tillsammans, samtidigt som den ena har ögonbindel på sig och blir instruerad av den andra. Felicia förklarade att hon alltid håller sig lugn i stressade situationer, men det var inte intrycket man fick när hon och Matteo löste pusslet.

Efter att ha löst pusslet måste Karl åka tillbaka till Stockholm, men meddelade att han kommer tillbaka ”om 38 timmar”. Julia säger att det känns som att de knappt hann prata, och jag är villig att hålla med eftersom Karls dygn på Malta gick ut på att lägga ett pussel samt förklara för de andra deltagarna vad som egentligen hänt. Efter att Karl har lämnat så blir Felicia och Matteo osams om Karl och Julias relation, och jag undrar återigen om det verkligen är en så bra idé att samla flera grälande par på samma plats.

Foto: SVT

I nästa övning så är det dags för paren att öva med sexolog-Louise på att känna igen varandra med sina sinnen! Tjejerna iförda ögonbindel ska gå fram till varje kille, klämma på deras kroppar och se om de kan känna igen vem som är deras partner. Jag kan absolut komma på ännu mer problematiska parövningar, men det var iallafall tjejerna som fick klämma på killarna och inte tvärtom! Därefter spänns killarnas fast i handklovar för att tjejerna ska få lukta på dem och bedöma vem som är vem.

Foto: SVT

Något som piggade upp var att ett nytt par anlände till villan den här veckan! Jonas och Chris har problem med ”energier” och kommunikation, och Chris säger att det absolut bästa med Jonas är att han ”drar tillbaka” honom. När paret kommer fram till hotellet blir Felicia så glad att hon nästan börjar gråta, och berättar att hennes högsta dröm har varit att ett gaypar ska komma till programmet. Jonas och Chris hamnar snabbt i ännu en kris när det kommer fram att de måste ha på sig gula kläder under sin tid i huset.

Därefter så är det dags för Felicia och Matteo att träffa sexolog-Louise, eftersom de har fortfarande svårt att mötas. Louise frågar paret rätt ut varför de är tillsammans över huvud taget, men det verkar vara precis det som de behövde höra för att få ett genombrott i terapin!

Det är uppenbart att paren får mycket hjälp av terapeuterna, men det som är tråkigt är att merparten av dagarna går till att göra konstiga övningar med de andra paren. Det är så klart roligt att kolla på, men om SVT verkligen hade varit intresserade av att hjälpa paren så hade de nog kunnat bjuda på lite mer terapi och mindre tokiga upptåg.

Avslutningsvis så borde kanske Julia lämna programmet och åka hem till Stockholm och prata med Karl så att han slipper pendla till Malta två gånger i veckan. Det är dock bara min personliga åsikt!

Vill du minnas tillbaka till första veckan i Vi eller aldrig? Här hittar du min sammanfattning av vad som hände då. 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB