Startsida / Inlägg

ÅRSRESUMÉ 2019

av tramsfrans

Det har varit ett långt år i kändis-Sverige, men nu är det äntligen dags för en av mellandagarnas stora höjdpunkter. Min årsresumé av allt viktigt som hänt i kändis-Sverige de senaste 12 månaderna! Spänn fast er ordentligt och lämna all värdighet, för det här kommer bli riktigt pinsamt.

Årets instagramstory: När Christina Schollin var på stranden och råkade lägga ut Hans Wahlgrens snopp. Jag har självklart kvar bilden i all sin prakt, men får tyvärr inte publicera den här.

Foto: TV3

Årets sammanbrott: När Marcus ”Mcuze” Johansson började gråta för att en annan kille blev utsedd till snyggast på hotellet.

Årets lägenhet: Dött lopp mellan Isabella Löwengrips lägenhet i New York som hon aldrig hann flytta in i, Bianca Ingrossos bostadsrätt samt Lill-Babs gamla hyresrätt som Malin Berghagen försöker sätta klorna i.

Årets mest orimliga bråk: Peg Parnevik ville inte prata med sin syster Penny Parnevik på tre veckor (!) efter att hon sagt hon var gravid. Anledningen var att Peg tyckte det var ett svek mot familjen att Penny blir gravid och därmed skaffar en egen familj.

Årets död: Gabrielle Löwengrip.

Årets ”död”: Peter Harrysson hävdade i en intervju i april att han dog på ett sjukhus tidigare under vintern.

Årets bloppis: Försäljningen av Dogge Doggelitos vigselringar på Facebook efter att den tilltänkta kvinnan tackat nej.

Foto: SVT

Årets möbel: Tantra-gungan i vardagsrummet hemma hos Daniel i Gift vid första ögonkastet.

Årets misslyckade restaurangbesök: Bianca Ingrosso försökte beställa äggröra på restaurang men blev nekad eftersom det inte fanns på menyn. Bianca berättade om det tuffa beskedet på Instagram, men fick inga sympatier.

Årets klimatkämpe: Nu tror ni jag ska säga Greta, men Malin Berghagen ställde faktiskt in två yoga-retreats i Costa Rica ”på grund av miljö ansvar”.

Årets kändistrend: Att riskera livet för tv-tid. Tänker främst på ”Expeditionen” i TV4, ”Över Atlanten” på Kanal 5 samt schlagerdivorna som fortfarande vågar ställa upp i Melodifestivalen.

Foto: Skärmdump från Caia Cosmetics reklamfilm

Årets kvinnokämpar: Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics. Vilket hästjobb de gör med sina reklamer för att stärka kvinnor! Iallafall om man frågar dem själva.

Årets bebis: Dött lopp mellan Atticus Parnevik och ICA:s virtuella bebisinfluencer Elis.

Årets onödigaste flygresa: Linda Lindorff åkte till Australien för att ta en öl i Bonde söker fru Jorden runt.

Årets förväxling: Isabella Löwengrip sommarpratade och angav fel födelseår på hennes äldsta son.

Årets ”relation”: Viktor Frisk och Martina Haags ”sommarflirt”.

Årets kroppshån: Leif GW Persson sa att Carolina Gynnings kändisvin var äckligt, och Gynning kontrade med att säga att rosévin 2019 är lika hett som Leif GW Perssons bukfett.

Årets mest interna bråk: Alex Schulman och Samir Badrans bråk om vem som var otrevlig mot vem på Brillo.

View this post on Instagram

Mästerverk!

A post shared by Tramsfrans (@tramsfrans) on

Årets konditor: Simon Sköld

Årets podcast som inte behövdes: Bachelor-Simons ”hämndpodcast”.

Årets spekulation: Hänt Extra hade Sanna Nielsen på omslaget med rubriken ”Sanna Nielsens gravidlycka”. Problemet var bara att Sanna inte var gravid, och att nyheten byggde på en spådom från Regina Lund.

Årets hybris: Mårten Andersson anklagade Pernilla Wahlgren för att ha hybris efter att hon döpt sin show till ”Hybris” eftersom han tidigare också haft en show som hette ”Hybris”. Bättre marknadsföring kan man inte få för en show om hybris.

Årets mysterium: Anna Book vägrade under en längre tid avslöja var hon köpt hus någonstans. Nu vet vi att det ligger inom Märsta postort, men det får man inte säga för då blir Anna Book tokig.

Foto: TV4

Årets realitypersonlighet: Om ni inte såg på Bachelor så kommer ni aldrig förstå det här, men Meghan var det bästa som hände hela tv-hösten 2019. Vem hade kunnat ana att svensk reality skulle bli så mycket roligare bara man tog in en helt vanlig amerikansk tjej som inte kunde svenska!

Årets entreprenör: Emilio Ingrosso började sälja proseccon ”Amore Mio to Bianca” och bevisade att det går utmärkt att tjäna pengar på familjemedlemmar som är mer kända än honom själv.

Årets kroppsdel: Linda Lindorffs bortopererade blindtarm.

Årets hämnd: Ulf Lundell kallade Camilla Läckberg för ”litterär komposthög”. Kort därefter skänkte Camilla 20.000 kronor till stiftelsen som byggt utkikstornet bredvid Ulf Lundells hus som han hatar innerligt.

Foto: TV4

Årets kortaste dokusåpamedverkan: Felicia Book hann tillbringa några timmar på Farmen VIP-inspelningen innan hon bokstavligt talat blev tappad bakom en vagn.

Årets motvilliga bastustund: Hannah Widell och Amanda Schulman gästade Musikhjälpen, men istället för att auktionera ut en upplevelse med dem själva så auktionerade de ut en intim bastustund med Amandas äkta man Alex Schulman.

Foto: TV3

Årets ”vi måste prata om”: 2018 pratade vi bara om psykisk ohälsa, men 2019 fokuserade vi istället på KNARK! Peter Jihde åkte till ”knarkets Ullared” i Philadelphia, och Anders Öfvergård var jättearg hela hösten.

Årets ”bröllop”: Margaux Dietz och Jacob Liebermann blev ”vigda” av Ebba Busch Thor utan vigsellicens. Alla roliga skämt har redan blivit dragna om det.

Årets samhällsinsats: Hedda Care. Iallafall enligt Camilla Läckberg.

Årets cringe: När Carola, Lena PH, Pernilla Wahlgren, Sarah Dawn Finer och Lisa Nilsson brast ut i spontan skönsång bredvid självaste Jesu grav under #micael60.

Årets skådespelarinsats: Katrin Zytomierska och hennes barn som var tvungna att skada sig på låtsas i samarbete med en nätläkare.

Årets dödsryck: Jubileumssäsongen av Så mycket bättre.

Foto: TV4

Årets sämsta dokusåpadeltagare: Gunilla Persson i Biggest Loser VIP. Tanken var att hon skulle delta i alla tävlingar, men hon var sängliggande under större delen av inspelningen eftersom hon trodde att hon hade cancer. Hon hade inte cancer.

Årets on/off: Bianca Ingrosso och Philippe Cohen för tredje året i rad.

Årets uppoffring: Isabella Löwengrip tvingades ge upp sin privata kock och sminkös men fick behålla assistent och pressansvarig.

Det har varit svårt att sammanfatta året som gått i dårhuset kändis-Sverige, och årsresumén hade som vanligt kunnat vara dubbelt så lång. Med det sagt så vill jag säga tack och förlåt för året som gått, och jag ser fram emot ett nytt decennium av tokerier! Och ni? Ni hänger med!

Sugen på svensk kändisnostalgi? Smällde minnena till? Här hittar ni årsresuméerna från 2018 och 2017

Taggar Årsresumé
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB