Startsida / Inlägg

Samir och Schulmans Brillo-bråk

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo, Aftonbladet

Det är inte varje dag man får äran om att rapportera om två svenska kändisar som hamnat i luven på varandra, men nu har det hänt! Händelsen utspelade sig självklart på Taverna Brillo, restaurangen i Stockholm där kändisar gillar att äta eftersom andra kändisar kan se dem.

Dramat började med att Alex Schulman med familj befann sig på restaurangen samtidigt som Samir Badran, och Alex dotter gick fram till Samir för att fråga om de fick ta en bild tillsammans. Nöjesbladet rapporterar:

”Händelsen ska ha utspelat sig på restaurangen Brillo i centrala Stockholm i samband med att dottern bad om att få ta en bild ihop med honom. Han menar då att tv-profilen ska ha fått en min som om ’man bett honom åka till Gävle och hämta en grej och komma tillbaka’.”

Detta diskuterades därefter i Alex och Sigges podcast. Samir dementerar dock att han varit otrevlig, och menar att Alex Schulman är ”avundsjuk” på honom.

”– Det där är rent skitsnack. Han försöker förnedra mig och trycka ner mig. Uppenbarligen handlar det om att han är avundsjuk av någon jävla anledning. Men jag har inte gjort något. Jag vet inte ens vem killen är, säger han till Nöjesbladet.”

Det är oklart varför Alex Schulman skulle vara ”avundsjuk” på Samir Badran. Jag förstår inte riktigt vad Samir Badran har som Alex Schulman också skulle vilja ha? Samir fortsätter, och menar att det är Alex Schulman som gör att mobbning fortsätter i Sverige!

”– Folk skriver att det är hans grej att trycka ner folk. Fuck det! Är det okej att vara en person som mobbar och trycker ner folk, bara för att han lever på det? Det där är fucked up. Han är den som gör att mobbning fortsätter.”

Nu tycker jag faktiskt att Samir behöver lugna ner sig. Det finns många orsaker till mobbning, men att två mediekillar bråkar om huruvida den ena var otrevlig på Brillo eller inte spelar troligtvis ingen roll för mobbningens utbredning i Sverige.

Oavsett om Samir var otrevlig eller inte så är det knappast ”mobbning” att man berättar i sin pod att man tycker någon var oskön på Brillo. Det är lite som när influencers vrålar ”näthat” varje gång de blir ifrågasatta för något de gjort. Det devalverar hela begreppet och gör det inte speciellt trovärdigt.

Sanningen kanske ligger någonstans mittemellan, men Samir har kallat in det tunga vittnet Anders Timell för att få upprättelse i Taverna Brillo-tribunalen.

”Under gårdagen la Samir ut en video på Instagram där han ringer till Anders Timell, som befann sig i Samirs sällskap när händelsen utspelade sig, för att höra hans syn på situationen.

– Jag frågade om han tyckte att jag hade varit taskig, men han sa ”nej, du hoppade ju upp och tog bilden!”, och det var precis så det gick till.”

Han tog bara inte bilden, han HOPPADE upp från stolen för att göra det! Vad som verkligen hände kommer vi troligtvis aldrig få veta, men jag hoppas att ni som läser det här kommer kunna gå vidare med era liv och att Samir Badran inte blir utbränd på nytt. Kändisbråk kommer och går, men Taverna Brillo består.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB