Startsida / Inlägg

Anna Books postort-förtydligande

av tramsfrans

Foto: Peter Wixström

Som de flesta av er redan vet har Anna Book en blogg. Varje inlägg är ungefär lika långt som alla politiska partiers eftervalsanalyser till EU-valet, och det kan vara svårt att förstå språket om man inte är van med att läsa komplicerad litteratur.

Det senaste inlägget med titeln ”Vem vet bäst, jag eller Google?” handlar om huruvida Anna Books nya hus ligger i Märsta eller Sigtuna, eftersom folk har undrat. Eftersom inlägget är 10491 tecken långt så är det lite svårt att sammanfatta, men jag har gjort ett försök.

1: Familjen Toledano Book renoverade huset själva. Det har florerat felaktiga uppgifter om att familjen köpte huset när det var färdigrenoverat, och att de själva inte fick vara med och välja material. Detta är dock grovt felaktigt, och familjen har själva bestämt vilken bänkskiva de vill ha i köket. Viktigt!

2: Anna Book är inte en ”influenser”. Anna Book förtydligar att hon inte arbetar som influencer, eftersom det har gått rykten om det under en längre tid. Anna bloggar inte för pengarna, utan för att hon vill dela med sig av sitt liv till andra och prioritera trygghet, omsorg, hälsa och kärlek. Att det ska vara så svårt att förstå!!!

3: Anna Book kommer inte låta personer förpesta bloggen med missunnsamhet, misstänksamhet och negativitet. Nu får det räcka! Bloggen hade kunnat vara en harmonisk plats om det inte hade varit för att bloggläsarna bara förstörde hela tiden. Typiskt!

4: Anna Books hus ligger absolut inte i Märsta. Anna blir ”galen” när folk påstår att  hon bor i Märsta, trots att det är hennes postort. Här kommer ett förtydligande från kommentarsfältet, där en nyfiken Sigtuna-bo har ifrågasatt Anna Books postort.

”Jag har aldrig sagt något annat än att vi flyttat till det fina området Odensala i Sigtuna kommun. Så vad är ditt problem, Fru Sigtuna Stadsbon? 

Märsta ligger ju också i Sigtuna Kommun så vad är människors problem på riktigt – det här är fan löjligt. Men jag bor faktiskt inte i Märsta, vad postadressen ens säger.” 

Lita inte på postorten, det stämmer inte! Fake news! Oförskämt att anta att Anna Book bor i Märsta bara för att det är hennes postort! Rätt ort är Odensala i Sigtuna Kommun, och det är dit breven ska skickas. Det är fortfarande oklart varför det är så hemskt att folk tror hon bor i Märsta. Ens postort är ju inget mer än just en postort, och borde rimligtvis inte vara ett problem.

5: Anna Book har inte tid i obegränsade mängder. Anna Book förklarar att hon inte har obegränsade mängder tid, till skillnad från de som har ställt frågor om det nya huset. Därför så ska vi vara väldigt glada att det fanns en lucka till att skriva 10.491 tecken om ämnet.

För att vara en person som älskar sitt hem så mycket så måste jag säga att det verkar finnas stora behov av att konstant gå i försvarsställning varje gång någon undrar något. Hon borde njuta av sitt nya superhus istället! Postorter har gränser, men det har inte kärleken till ett nytt hus.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB