Startsida / Inlägg

Sveriges första virtuella bebisinfluencer

av tramsfrans

Det känns som en halv evighet sedan, men för ungefär ett år sedan berättade Isabella Löwengrip att hon skapat Sveriges första robotinfluencer Gabrielle Löwengrip! Kort efter att nyheten släpptes så försvann Gabrielle från offentligheten, och häromveckan erkände Isabella att saker inte gått som planerat med varken hennes egen eller Gabrielles karriär.

Foto: Ica

För er som trodde att Sverige inte längre har några robotinfluencers så kan jag komma med lugnande besked. Idag meddelade Ica att de tagit fram en egen virtuell bebisinfluencer som ska dela med sig av sitt liv på sociala medier. I ett pressmeddelande berättar Ica mer om Sveriges första virtuella bebisinfluencer.

”Idag välkomnar ICA officiellt Sveriges, och kanske världens, första virtuella bebisinfluencer – sex månader gamla Elis. Genom sitt Instagramkonto @bebiselis kommer hon dela med sig av sitt liv med allt som hör vardagen till – från matupplevelser och sovstunder till lek och tips från ICAs experter.”

Har du alltid velat följa en bebis som inte finns på riktigt på sociala medier? Nu har du äntligen chansen! Om ni frågar mig så är det lite oklart varför man måste skapa en låtsasbebis för att göra reklam eftersom det finns gott om influencers som glatt exponerar sina egna livs levande bebisar på sociala medier utan någon större oro kring barnens integritet, men jag antar att man får ännu friare tyglar om barnet inte ens finns på riktigt!

Foto: Ica

I skrivande stund har Icas bebisinfluencer knappt 700 följare på Instagram, och det kanske är i allra minsta laget för att kalla den för influencer. Konkurrensen bland befintliga, äkta bebisinfluencers är stenhård och det är en tuff marknad att försöka slå sig in på, men jag önskar alla inblandade lycka till.

Fördelen med att vara virtuell bebisinfluencer är att man kan vara gullig bebis hur länge som helst, till skillnad från vanliga influencerbebisar som växer upp, får förändrat utseende och utvecklar personligheter.

Att döma av kommentarerna på instagramkontot så verkar folk iallafall vara tokiga i låtsasbebisar. ”Gobit”, ”Gull Elis” och ”Sötunge” är bara ett litet axplock av kommentarerna som kommit in den senaste timmen. Att det finns vissa vuxna människor som gillar att ta hand om bebisdockor som om de vore riktiga bebisar är känt sedan länge tack vare program som ”Outsiders”, och jag antar att det här är en vidareutveckling av konceptet. Fortsättning följer på Elis tokiga livsmedelsrelaterade upptåg!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB