Startsida / Inlägg

Martin Melin varnar för bedragare

av tramsfrans

Att vara kändis är inte alltid en dans på rosor, och ett problem som många kända svenskar har fått erfara är fejkkonton som startas med deras namn eller bilder. En känd svensk som drabbats extra hårt är Martin Melin, som under lång tid haft problem med att fejkkonton öppnas med bilder som han lagt ut på sociala medier.

För Martin har problemet fått globala proportioner, och i ett inlägg på Instagram påminner Martin om att inte mindre än 1200 konton (!) på Elfenbenskusten har startats med bilder på honom.

Många svenska kändisar kan relatera till att brottslingar startat upp konton i deras namn för att lura fans, men få har blivit lika hårt drabbade som Martin Melin. I Martins fall handlar det dessutom enbart om hans bilder, och inte hans identitet!

För Martin är det tyvärr svårt att göra något åt problemet. Även om han titt som tätt brukar varna för nya fejkkonton som startats i hans namn så når det inte de som behöver få informationen, eftersom de inte har koll på svenska kändisars sociala medier.

Det återstår att se om det blir någon lagändring som Martin Melin efterfrågar, men med tanke på att bedrägeriet sköts från Elfenbenskusten kan det vara lättare sagt än gjort att göra något åt saken.

Martin Melins riktiga kärleksliv är mer stillsamt, och tidigare i våras delade han med sig av sina tankar kring att eventuellt sterilisera sig. Martin meddelade att han i snitt fick 20 meddelanden om dagen (!) med frågor om hans eventuella sterilisering, och att han därför skrev ett förtydligande inlägg och betonade att inget ännu var bestämt. Man kan säga mycket om Martin Melin, men hans inkorg på Instagram får aldrig vila!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB