Startsida / Inlägg

Martin Melins steriliseringsbesked

av tramsfrans

Foto: Carolina Byrmo, Aftonbladet

Släpp allt du har, en svensk kändis överväger att sterilisera sig! Det är i podcasten ”Livshjulet” som Martin Melin avslöjar att han går i tankar att ”klippa den” för att slippa en barndiskussion med en framtida partner. I podden så säger Martin att han helst av allt skulle träffa en tjej som redan har barn, och att han vill undvika en diskussion om att skaffa fler barn. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”– Då är det inget snack. Då vet man ju också om man träffar en tjej att man behöver inte ha den här tre procenten att ’kanske’. Jag har faktiskt funderat på att sterilisera mig, att klippa, säger Melin.”

Att sterilisera sig är onekligen ett effektivt sätt att tydliggöra att det inte kommer bli några barn. Den vanliga invändningen till sterilisering brukar handla om att det finns en risk att man ångrar sig, men med tanke på att Martin Melin redan har ett antal barn samt är 55 år gammal så får man ändå säga att risken är relativt liten.

– Ponera att hon är 40 och så säger hon ”jag vill inte ha barn”. Perfekt. Och så efter två år säger hon ’det vore väldigt mysigt med barn’. Och även om jag varit jättetydlig med att jag inte vill ha barn… Därför har jag sagt att varför går jag inte bara och klipper den, kastrerar mig, steriliserar mig?

Steriliseringen är alltså än så länge bara på ett planeringsstadium, men om vi ponerar att Martin skulle träffa en 15 år yngre kvinna som om två år vill skaffa barn när Martin är 57 så skulle det alltså ta stopp där. Många svenska män i offentligheten har blivit pappor sent i livet (rekordet borde vara PG Gyllenhammar som fick sitt femte barn när han var 82), men det är iallafall inget som lockar Martin.

Martins ex Camilla Läckberg gillar att prata om sin ”stjärnfamilj” och att det är otroligt hur bra alla barn, vuxna och ex kommer överens nu för tiden. Om man ska tro Martin Melin så kommer det dock inte att bli något utvidgande med nya barn i stjärnfamiljen från hans sida!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB