Startsida / Inlägg

Jessica Wahlgren Normans namnbesked

av tramsfrans

Foto: Kristofer Sandberg

Vissa av er kommer säkert ihåg det stora kändisbröllopet mellan Jessica Wahlgren och Magnus Norman tidigare i somras! Efterspelet till bröllopet blev också uppmärksammat, efter att en tofsdebatt delade Sverige. Vissa tyckte att tofsen som Jessica hade på bröllopet var ”lite konstig”, och till sist fick Jessica sätta ned foten i sin podcast och säga att hon inte brydde sig om vad folk tycker.

Ett annat ämne som diskuterats flitigt efter bröllopet är vilket namn Jessica Wahlgren skulle ta nu när hon har gift sig. Wahlgren-namnet kommer som bekant från tiden då Jessica var gift med Linus Wahlgren, men i en intervju med Expressen berättar nu Jessica att hon kommer fortsätta heta Wahlgren, även fast hon gift om sig.

”– Nej men nu blev det Wahlgren Norman till sist efter alla frågor från folk som undrat. Nej men jag tänker att jag vill heta som barnen. Och sen tänker jag också att det är två liv, mitt första liv med Linus och barnen och Wahlgren, och andra lägger vi till Norman och så blir det resten av mitt liv.”

En gång Wahlgren, alltid Wahlgren! Skämt åsido behöver svenska kändisar tänka till en gång extra innan de byter namn, eftersom mycket av kändisskapet ibland kan vara baserat på namnet. Det kan ta tid innan folk vänjer sig, och vissa oinsatta kanske fortsätter använda det gamla namnet under en övergångsperiod.

När det kommer till Wahlgren-namnet verkar de olika släktmedlemmarna uppenbarligen ha valt olika vägar. Nu för tiden är det knappt någon som kommer ihåg att Bianca och Benjamin Ingrosso faktiskt kallades för Wahlgren när de var små, eftersom de sedan många år bara använder Ingrosso-namnet (men har kvar Wahlgren på pappret också).

För Jessica blir det alltså dubbelnamn som gäller nu, med både Wahlgren och Norman. Hennes användarnamn på Instagram är redan uppdaterat, och nu återstår det att se om hon blir Wahlgren Norman med hela svenska folket eller om alla kommer fortsätta säga enbart Wahlgren!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB