Startsida / Inlägg

Gunilla Persson nära döden i Fångarna på fortet

av tramsfrans

Foto: TV4

Nu har det hänt igen! En svensk kändis har svävat mellan liv och död i samband med en medverkan i Fångarna på fortet! Efter två års pandemiupphåll är programmet äntligen tillbaka, och under sommaren har många kändisar flockats på det mytomspunna fortet utanför Frankrikes kust och utsatts för svåra prövningar.

En kändis som är med för femte gången är Gunilla Persson. I en intervju i Nyhetsmorgon imorse berättade Gunilla Persson mer om dödsångesten som uppstod då hela hennes kropp blev doppad i grön sörja. Anledningen var att Gunilla misslyckats med att lösa en huvudräkningsfråga, och som straff sänkte Peter Stormare ned henne i en bassäng med slime.

”– Dödspanik. Rena dödsångesten. Jag trodde min sista stund hade kommit. När man doppats ned på detta sättet i den där sörjan som var som snor så kände jag nej nu dör jag, nu stannar hjärtat. Det är slutet nu, man kunde inte andas. Det var därför det tog ett tag innan jag började skrika”

Trogna Gunilla Persson-fans vet att det här inte är första gången hon fruktar för sitt liv i ett underhållningsprogram på TV4. Senast hon var med i Fångarna på fortet hissades hon upp i luften för att hoppa bungyjump, men drabbades även då av dödsångest. Den gången gick det ut över Gunde Svan, som fick en utskällning av Gunilla efter att han försökt pusha henne att hoppa.

Ett annat exempel på när Gunilla fruktade för sitt liv i en TV4-produktion var då hon var med i Biggest Loser VIP. Under en båttur med Kalle Moraeus drabbades Gunilla av panik eftersom hon trodde att Kalle skulle välta över henne, och att det skulle sluta med att hon låg död under honom.

Skämt åsido har många kändisar skadat sig i Fångarna på fortet genom åren, och en medverkan i programmet är inte riskfri. Däremot skulle TV4 aldrig utsätta någon för direkt livsfara, och man behöver inte frukta för sitt eget liv som deltagare.

Avslutningsvis i Nyhetsmorgon-intervjun frågar Steffo Gunilla om hon var arg på Peter Stormare eftersom det var han som utsatte henne för doppningen, och på det svarar Gunilla såhär.

”Peter Stormare är en utomordentlig skådespelare. Såg ni inte kemin mellan oss?”

Mitt i all dödsångest fanns det ändå tid och hopp för kärlek. Det var kanske inte särskilt romantiskt med all grön slime som Gunilla var täckt i, men med två så stora skådespelare blir det ändå magi!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB