Startsida / Inlägg

Viktor Frisk sätter ned foten efter kroppskommentarer

av tramsfrans

En sak som hör sommaren till är att svenska kändisar och influencers ryter ifrån till sina följare. Det kan naturligtvis hända under andra årstider också, men under sommaren brukar utspelen dugga extra tätt.

Förra veckan satte Viktor Frisk ned foten till sina följare, efter att ha fått en kommentar från en person som undrade vad som hänt med hans form efter att ha genomgått träningsprogrammet ”16 weeks of hell”. I storyn skriver Viktor följande.

Foto: Instagram

”Det är såna här kommentarer som gör att jag stänger av Likes, tar paus från sociala medier, ifrågasätter och tvivlar på mig själv. Idag mår jag bra! Är nöjd med mitt liv och mig själv. Det är människor som skriver sånt här som gör att den psykiska ohälsan ökar bland unga. Vet du va, anonyma människa. Fuck you. Jag tänker inte låta dig påverka mig mer. Bara positiva vibes här inne, annars kan ni avfölja mig direkt!”

Från ”f*ck you” till ”bara positiva vibes här inne”! Kanske lite motsägelsefullt, men alla får givetvis skriva vad de vill på sin egen Instagram.

Jag förstår dock att Viktor blir förbannad. Generellt sett är det kvinnor som får utstå negativa kommentarer om sina kroppar på sociala medier, men kändismän kan också drabbas. Iallafall efter att de varit med i träningsprogram på tv och berättat om hur hälsosamma de ska bli.

Det kan vara vanskligt att vara med i viktnedgångs- och träningsprogram på tv, eftersom många i allmänheten verkar tolka det som att det är fritt fram att komma med kroppskommentarer efter medverkan. Viktors träningsresa i 16 weeks of hell dokumenterades i ”Den stora hälsoresan” på Kanal 5,  och nu efter programmet är slut fortsätter Viktor få frågor om hur det går med träningen.

Tidigare i somras rapporterade jag om Viktors beslut att stänga av likes på sin Instagram, eftersom han märkt att det påverkat honom. Det löftet har han inte hållit särskilt bra, eftersom det fortfarande visas likes på nästan alla bilder. De enda bilderna som saknar likes är så kallade ”thumbnails” till hans och pojkvännens Youtube-kanal, och såna bilder brukar sällan vara några likeraketer. Likesen verkar vara här för att stanna, iallafall på bilderna som går bra!

Taggar Viktor Frisk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB