Startsida / Inlägg

Nyhetsmorgons stora förändring

av tramsfrans

Foto: TV4

Jag har tidigare rapporterat om Nyhetsmorgons stora förändring! Fyra timmars sändningstid blir utökat till sex timmar varje vardag, vilket innebär tio timmar mer Nyhetsmorgon varje vecka. Det finns med andra ord stor potential att samla på sig bloopers till Agnetas Nyårskarameller!

Sex timmar är lång tid, och i en intervju med Hänt så berättar den nye programledaren Thomas Ritter mer om upplägget för sändningarna framöver.

”– Det har diskuterats lite fram och tillbaka. Jag tror inte att det är någon hemlighet men vi kommer att bytas av faktiskt. Ett team kör det tidiga passet så det blir ungefär som idag och ett team kör det sena passet”

Sex timmars livesändning hade varit en pärs för vilken programledare som helst. Mot bakgrund av det så är det förståeligt att TV4 väljer att dela upp sändningen i två delar. Går man upp klockan halv fyra på morgonen så ska man inte behöva arbeta ända till kl 12!

Ändringen innebär alltså att det totalt kommer bli fyra programledare varje sändning. Den som får det sena passet kommer dessutom slippa gå upp 03.30 på morgonen, och kan unna sig en sovmorgon.

Det återstår att se vad den nya, långa sändningstiden faktiskt kommer fyllas med. Min förhoppning är att de kommer gå i Malous fotspår, och vågar vara lite nyskapande. Malou hade ofta temaveckor där hon fördjupade sig i ett visst ämne, och det skulle Nyhetsmorgon med fördel också kunna ha. Kanske kan de bygga på sitt koncept med olika paneler, och låta svenska kändisar diskutera världsproblem, sex och samlevnad. Fortsättning följer!

Taggar Nyhetsmorgon
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB