Startsida / Inlägg

Rebecca Stella säljer sitt skönhetsmärke

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Jag har tidigare rapporterat om att det är väldigt inne bland influencers att sälja sina egna skönhetsmärken! Isabella Löwengrip gjorde sig av med sitt hudvårdsmärke redan 2020, häromåret sålde Bianca Ingrosso sitt älskade CAIA Cosmetics för hundratals miljoner kronor, och i våras kom beskedet att Therese Lindgren hade sålt sitt veganska skönhetsmärke Indy Beauty.

Nu står det klart att ytterligare en influencer gör sig av med sitt skönhetsmärke. Under gårdagen blev det offentligt att Rebecca Stella säljer sitt bolag Rebecca Stella Beauty till e-handelsbolaget Lyko. Köpesumman är hemlig, men i ett pressmeddelande säger Rebecca följande.

”Det är fantastiskt roligt att lyfta varumärket till nästa nivå, utveckla det och göra en rebranding tillsammans med Lykos fantastiska team”

Breakit har också rapporterat om Lykos förvärv, och skriver att Rebecca Stella Beautys omsättning förra året låg på noll kronor med en förlust på 153.000 kronor. Inte direkt några CAIA-siffror, så det kan knappast gå sämre än vad det gjort på sistone!

För influencers finns det många fördelar med att göra sig av med sina skönhetsvarumärken. De slipper göra allt själv, får stora summor pengar, men fortsätter under en lång period vara ansiktet utåt och göra reklam för produkterna och bidrar till ökad försäljning. Win win för samtliga inblandade! Företagande och entreprenörsskap i all ära, men när en möjlighet presenterar sig verkar många vara benägna att sälja.

Den som vill vara inne 2022 gör alltså rätt i att sälja allt som går att sälja. Iallafall om det handlar om skönhetsvarumärken! Beautybranschen börjar kanske bli mättad, men den som har bra produkter till ett konkurrenskraftigt pris behöver troligtvis inte vara oroad. Det återstår att se vad som händer när reklamavtalen med influencers går ut, och hur det kommer gå för bolagen när influencern som sålt inte längre är skyldig att göra reklam för sitt sålda märke. Den dagen, den sorgen!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB