Startsida / Inlägg

Nour El Refais kritik mot Naked Attraction

av tramsfrans

Foto: Pontus Orre

Ingen kan väl ha missat att Naked Attraction hade premiär på Kanal 5  veckan! Nakna personer står i färgglada bås, och hoppas bli valda av en ”väljare” som också tar av sig kläderna i slutet!

Enligt Kanal 5 är alla avsnitt en enda lång hyllning till alla kroppar som finns. Syftet är att ”lyfta, hylla och visa på bredden av kroppars unika skönhet”. Jag har tidigare undrat hur hyllande det egentligen är eftersom programmet går ut på att kroppar ska väljas bort tills det bara finns en kvar, och förstår fortfarande inte hur det går ihop.

En annan person som är kritisk till programmet är Nour El Refai. Aftonbladet Nöje har lyssnat på ”Nours poddelipodd. Och Henrik”, där Nour säger såhär.

”– Det är fullkomligt jävla vidrigt i en tid av skitmycket ätstörda unga människor. Bara det här att välja bort kroppar… Jag tycker att det är så vidrigt, säger Nour El-Refai.”

Att folk blir bortvalda på grund av sina kroppar är inget som är unikt för Naked Attraction. Det sker i samtliga dejtingprogram på tv hela tiden, men den som väljer bort anger oftast något annat skäl. Man kanske inte ”klickar”, eller säger att personen man inte vill träffa igen är en fantastisk människa men att det känns mer som vänskap.

I Naked Attraction är alla krockkuddar och skyddsnät borttagna. Utrymmet att visa sin personlighet är begränsat eftersom den nakna kroppen står i centrum, och om man blir bortvald vet man att det till 100% beror på ens kropp. Min gissning är att det troligtvis är det som skaver mest, eftersom andra dejtingprogram ger deltagarna en möjlighet att dumpa varandra på ett lite snällare sätt. Nour fortsätter:

– Jag känner en djup sorg när tv går så här långt och när svensk tv kan normalisera sådan här skit. Jag tycker det är absolut jävla vidrigt.

Jag är inte lika kritisk till programmet som Nour, men jag tycker däremot att allt sker i fel ordning. Kalla mig konservativ, men jag tycker det känns tråkigt att börja med att vara naken!

I slutet av programmet får den som är sist kvar gå på dejt med väljaren. Spontant känns det som att det hela hade kunnat gå att lösa på ett enklare sätt, till exempel genom att skicka nakenbilder till varandra i någon app. Att behöva bege sig till en tv-studio för att klä av sig känns som ett omständigt sätt att dejta 2022. Jag trodde att vi hade kommit längre!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB