Startsida / Inlägg

Elena Belles kritik mot Svenska Hollywoodfruar

av tramsfrans

Foto: TV3

Häromveckan rapporterade jag att Maria Montazami utesluter en comeback i Svenska Hollywoodfruar! Programmet är visserligen nedlagt och det finns inga planer på att det ska komma tillbaka, men om det skulle bli aktuellt behöver TV3 inte ringa Maria Montazami eftersom hon känner sig klar.

En hollywoodfru som däremot gärna skulle göra comeback är Elena Belle. I en intervju med Expressen säger Elena att hon skulle tycka det var roligt att fortsätta med programmet.

”– Maria var ju med i tio säsonger så jag förstår att hon kanske är lite trött på det. Men jag hade gärna varit med om de gjorde det igen, jag tyckte det var kul”

Precis som Elena själv säger så är det förståeligt att Maria inte är sugen på mer, men Elena är redo för en till omgång! Elena riktar dock kritik mot castingen av programmet, och hade gärna sett mer mångfald.

”– Jag tycker de borde haft lite mer variation på personer, kanske lite yngre personer och kanske någon som är gay. Det kändes som att alla fruar var lite samma grej”

Med reservation för att jag har glömt bort någon så har samtliga fruar i alla säsonger av programmet varit blonda (eller blonderade). Jag tänkte först att det måste ha funnits någon med till exempel brunt hår, men jag har inte kunnat hitta något spår av en brunhårig fru när jag gått igenom alla säsonger. Mångfald var aldrig en paradgren för programmet, och kanske var det en av anledningarna till att det inte blev särskilt intressant på slutet.

Min gissning är att det kommer dröja lång tid innan Svenska Hollywoodfruar gör comeback, om det ens sker över huvud taget. Kanske kan det komma tillbaka under ett nytt namn, eftersom Svenska Hollywoodfruar är så förknippat med Maria Montazami, Gunilla Persson och Anna Anka. Det är dags att tänka nytt, och inte längre kalla huvudpersonerna för ”fruar”. Namnet ”Svenska powerkvinnor” är redan upptaget, men det går säkert att hitta på något liknande!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB