Startsida / Inlägg

Sveriges Mästerkock VIP 2022

av tramsfrans

Foto: TV4

Släpp allt du har, det kommer en ny VIP-säsong av Sveriges Mästerkock! Till skillnad från mer krävande dokusåpor som ”Farmen VIP” och ”Biggest loser VIP” så är Sveriges Mästerkock en mer bekväm historia, eftersom inspelningen bara pågår i någon vecka samtidigt som maten står i fokus.

I årets säsong av Sveriges Mästerkock VIP tävlar Elsa Billgren, Ellen Bergström, Jesper Blomqvist, Erica Johansson, Gudrun Schyman, Kristoffer Triumf, Yvonne Ryding och Karl Fredrik Gustafsson.

I förra årets säsong av programmet var fem av åtta deltagare artister, men i år finns inte en enda artist med på deltagarlistan. Det är alltså tydligt att Sveriges artister har bättre saker för sig nu när deras bransch är tillbaka igen, och att de inte längre behöver laga mat i tv.

Det är svårt att förutspå hur det kommer gå innan man vet hur bra alla är på att laga mat, men man kan lugnt säga att vissa av deltagarna har mer att bevisa än andra!

Elsa Billgren är matprofil sedan många år tillbaka, Jesper Blomqvist driver restaurang, och det vore onekligen en skräll om Karl Fredrik vore dålig på att laga mat eftersom han verkar vara bra på det mesta. Resten av deltagarna är inte kända för att laga matvilket kan bli spännande att följa.

Till skillnad från den ”vanliga” upplagan av Mästerkocken där Tom Sjöstedt ersatte Leif Mannerström i juryn för två år sedan, så är Leif fortfarande kvar som jurymedlem i VIP-versionen av programmet. Med tanke på att Leif är 82 år gammal så är det förståeligt om han inte orkar vara med i den vanliga upplagan med auditions och kval. VIP-versioner brukar generellt vara lite snällare program, och det är inte mer än rätt med tanke på att det handlar om kändisar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Ola Palmström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB