Startsida / Inlägg

Matbesvikelsen i The Island

av tramsfrans

Foto: Danyel Couet

Listan kan göras lång på alla de prövningar som deltagarna i ”The Island” fick utstå under sin tid i programmet! Lisa Ajax lider fortfarande av hälsoproblem efter sin medverkan, herpes spred sig som en löpeld bland deltagarna, och Soldoktorn höll modet uppe på nätterna genom att tänka på Lotta Engberg.

Kändiskocken Danyel Couet var också på plats, men det skulle visa sig att maten på ön blev en besvikelse. Danyel hade inledningsvis planer att bjuda de andra deltagarna på skaldjursplatå, men de planerna gick snabbt i stöpet. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Kocken som också synts som en av domarna i ”Sveriges yngsta mästerkock” hade hoppats på att bidra med god mat till gänget på ön. Något som visade sig vara rätt svårt då maten på ön inte var någon ”njutning”.

– Jag åt kassavarot som var bland det äckligaste jag ätit. Men då tog man en bit för man visste att äter jag den här biten så kommer jag orka göra en upptäcktsfärd imorgon.” 

Jag har skrivit det här förr, men jag undrar verkligen vad Kanal 5 sa till deltagarna när de blev castade till programmet? Innan inspelningen så berättade Maria Montazami på Instagram att hon såg fram emot ”god mat och fin härlig dryck”, och Danyel Couet hade alltså förväntningar på att kunna laga skaldjursplatå. Sa Kanal 5 att programmet skulle vara en tropisk version av Stjärnorna på slottet, eller är allt bara ett stort missförstånd?

Enligt Danyel så blev dock hungern inte något jätteproblem, eftersom man vande sig med tiden.

”– Jag trodde att man skulle bli superhungrig och börja äta vad som helst. Men ju mindre du äter, desto mindre hungrig blir du och ju mindre du dricker, desto mindre törstig blir du.”

Jag har alltid trott att det varit tvärtom, men jag har uppenbarligen aldrig tillbringat tid på en öde ö. Inspelningen pågick tack och lov ”bara” under två veckor, och inte i flera månader som i många andra överlevnadsprogram!

Taggar The Island
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB