Startsida / Inlägg

Svenska Powerkvinnor gör comeback

av tramsfrans

Foto: Johnny Wohlin, Nent

Nu var det längesedan man hörde en god nyhet, men idag kan jag äntligen rapportera något positivt! Viaplay har släppt ett datum för när Svenska Powerkvinnor gör comeback i rutan igen, och det är mindre än en månad kvar!

Den 8 februari får vi återigen träffa våra powerkvinnor, och min gissning är att det mesta kommer vara sig likt första säsongen. Kanske främst för att de inte har spelat in något nytt material under hösten, och att det rent inspelningsmässigt inte har gått någon tid mellan den första och andra säsongen. Första säsongen innehöll bara 6 avsnitt och hann knappt börja innan den var över, och det kändes lite grann som att man kapade mitt i utan någon logik.

I en teaser som Camilla Läckberg publicerat på Instagram så får vi se ett antal sneak peeks från den kommande säsongen. Alla powerkvinnor samlas för en spadag, Keyyo förbereder en picknick, Camilla Läckberg ska inspektera hantverkarnas jobb på Villa Lumos, och vi får äntligen se Antonija Mandirs låtsasbröllop! Inte en lugn stund alltså!

2022 har hittills känts som en repris av 2020 och 2021, och det återstår att se om debatten om vem som egentligen är en powerkvinna också kommer gå i repris under våren! Senast så bemötte Läckberg kritiken med att det är tröttsamt att kvinnor ställer andra kvinnor mot varandra, och att det aldrig hade blivit en debatt om TV3 gjort ett program som handlade om powermän.

Personligen så ser jag iallafall fram emot den nya säsongen, och kommer självklart att recensera premiäravsnittet när det är dags! Det ska bli intressant att se om det blir en tredje säsong med nyfilmat material, men spontant så känns det inte som att någon av powerkvinnorna kommer hinna med ännu ett åtagande i sina minutscheman.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB