Startsida / Inlägg

Pernilla Wahlgrens telefonsamtal med kulturministern

av tramsfrans

Foto: Magnus Sandberg

Släpp allt du har, en minister har varit i kontakt med en medlem av familjen Wahlgren! Under gårdagskvällen blev Pernilla Wahlgren uppringd av kulturministern Jeanette Gustafsdotter, efter att ha klagat på Instagram över de nya restriktionerna.

Aftonbladet Nöje har pratat med Pernilla, som säger att hon blev uppringd efter att hon delat en väns inlägg som frågade var kulturministern var någonstans.

”– Hon sa att hon vill visa att hon tar det här på största allvar och att hon precis har börjat på sitt jobb, men att hon kommer att göra allt hon kan för att alla privatteatrar och produktionsbolag ska få bidrag. För det är det som det handlar om nu, för de privata bolagen går på knäna och får de inte bidrag kommer de att gå i konkurs. Då försvinner en stor del av underhållningsbranschen i Sverige, vilket vore otroligt tråkigt. Jag pratar verkligen inte bara för mig själv och är absolut inte värst drabbad, utan jag försöker att prata om och lyfta det här för alla i vår bransch.” 

Kulturministern kommer få en stressig tid framöver om hon personligen ska ringa upp alla artister och kulturpersonligheter som klagar på restriktioner, men nu är iallafall samtalet till Pernilla Wahlgren avklarat! För övrigt så tillträdde kulturministern i slutet av november, och frågan är hur länge man kan dra ett ”ny på jobbet”-kort som minister inom ett område som befunnit sig i djup kris de senaste två åren?

Pernilla är dock imponerad över handlingskraften, och säger att hon uppskattar samtalet.

”– Jag tycker att det var otroligt fint, jag blir otroligt förvånad men framför allt imponerad över att kulturministern tar sig den tiden. Det enda vi kan hoppas på är att vi har en kulturminister som är på vår sida och som förstår allvaret och förstår att de här bidragen som har kommit in hittills inte har räckt.” 

Nu återstår det att se om kulturministerns samtal kommer att förändra situationen, och om sedelpressarna kommer att sättas igång! Min personliga gissning är nej, eftersom det inte är kulturministern som bestämmer över alla miljoner själv. Hon är trots allt fortfarande ny på jobbet!

Att involvera familjen Wahlgren har dock varit ett av regeringens mest kraftfulla verktyg under pandemin för att signalera allvar. 2020 fördömde till exempel Morgan Johansson att Bianca Ingrosso haft mage att besöka en restaurang i Båstad! Den här gången så vill dock regeringen visa sitt stöd för Pernilla, vilket verkar ha lyckats.

Nu under de närmaste dagarna väntar troligtvis fler samtal. Om kulturministern planerar att ringa upp Jonas Gardell så önskar jag henne ett stort lycka till!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB