Startsida / Inlägg

RECENSION: True Love

av tramsfrans

Foto: Discovery+

Häromveckan rapporterade jag om det nya dejtingprogrammet ”True Love” på Discovery+. Programmet hade premiär förra veckan, och nu har jag kollat på det första avsnittet för att kunna ge er en recension.

I första avsnittet så kommer 10 singlar till Toscana, och blir chockerade när det dyker upp en ny tjej och en ny kille efter några timmar. Vem hade kunnat ana att det skulle komma fler personer till en dokusåpa!

Den som har sett på Paradise Hotel och Love Island kommer att känna igen sig i True Love. Par bildas genom ceremonier, där antingen killarna eller tjejerna får välja först. Detta innebär att den som får välja sist inte får göra något val över huvud taget eftersom det bara finns en person kvar, vilket innebär att ju tidigare man får välja desto bättre. Paren får därefter dela sovrum tillsammans och dejta, och tanken är att de ska lära känna varandra för att se om det kommer uppstå evig kärlek!

Casten till programmet är intressant, och till skillnad från Paradise Hotel så är inte alla i 19-årsåldern. Greta har kommit till programmet för att hon är ”redo för någon som utmanar mig intellektuellt”, och Caroline har barn i hemlighet men vill inte säga något till de andra deltagarna. Loffe beskriver sig som en mix av sina föräldrar. Han säger bland annat ”min mor, som är en spirituell gudinna, och min far, en klassisk alfahanne från 50-talet”. Ja ni hör ju själva, här finns någonting för alla!

Den stora skillnaden mot andra program i samma genre är att det finns en lögndetektor som administreras av en ”doktor”. Doktorn testar deltagarna genom att se hur de reagerar på olika påståenden och frågor om deras partners eller sig själva. Eftersom doktorn själv inte kan prata svenska så blir allt uppläst av en datoriserad röst, vilket känns lite märkligt.

Skaparna bakom programmet har betonat hur äkta det är, och att eventuell kärlek som uppstår kommer att vara på riktigt. Därför så känns det lite ironiskt att det också ligger 1 miljon i prispengar i potten. Det högsta, mest lockande priset är naturligtvis evig kärlek, men man ger kanske känslorna lite hjälp på traven genom att locka med 1 miljon också?

I slutändan kommer det vara 24 singlar som söker kärleken i programmet, men de dök iallafall inte upp i det första avsnittet. Om man som deltagare inte tycker att någon av de befintliga deltagarna faller en i smaken så kan man alltså andas ut, eftersom fler är på ingång.

Jag tyckte att första avsnittet i det stora hela var underhållande. Dramat lyste dock med sin frånvaro, men det kommer förhoppningsvis senare. Det ska bli intressant att se hur mycket tonvikt som kommer läggas på lögndetektorn, men det kommer säkert att bli bra tv. Hoppas bara att ingen säger till deltagarna att lögndetektorer egentligen inte går att lita på!

Taggar True Love
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB