Startsida / Inlägg

Förändringen i Farmen 2022

av tramsfrans

Foto: TV4

Det börjar närma sig januari, och trogna fans av svensk reality vet vad det innebär. Farmen kommer tillbaka med en ny säsong! Precis som förra året kommer Anna Brolin att vara programledare, men allt kommer inte vara som vanligt. I ett pressmeddelande kan vi läsa följande information.

”Nytt för i år är att det kommer vara en fördel att vara på Torpet, då det är där man kommer kunna samla in amuletter som sedan krävs för att vinna hela Farmen.”

Torpet är alltså en ännu sämre plats än Farmen, dit man kommer efter att man har åkt ut från Farmen och får en möjlighet att kämpa sig tillbaka. Tidigare så har priset varit att få återvända till misären på Farmen en gång till, men i år så kan man alltså även vinna amuletter som behövs om man vill vinna hela programmet.

En vistelse på Torpet kan bli mer eller mindre angenäm beroende på vilka som man bor med, men det behöver inte nödvändigtvis vara negativt att vara där i någon vecka eller två. Medan resten av deltagarna bråkar och hamnar i konflikter på Farmen så kan man vila upp sig i lugn och ro på torpet, och komma tillbaka senare när alla har glömt bort varför man fick lämna från början. Om man dessutom kan få amuletter på köpet så är det bästa troligtvis att hålla sig där så länge som möjligt!

Skämt åsido så är min gissning att man gjort om Torpet för att locka fler tittare. Det är trots allt på Farmen som det mesta händer, och att titta på deltagare som redan åkt ut en gång har oftast begränsat underhållningsvärde.

Utöver den ordinarie Farmen-säsongen så kommer det även sändas en ”jubileumssäsong” med 4 avsnitt, som har premiär redan den 27 december. Jubileumssäsong låter påkostat, men i beskrivningen av programmet på TV4:s hemsida så står följande information.

”Farmen firar 20 år och här blickar man tillbaka på några av seriens mest färgstarka karaktärer och minnesvärda ögonblick.”

Det finns ingenting som TV4 gillar mer än att visa gamla klipp en gång till, och ett 20-årsjubileum är det perfekta tillfället! Jag är för ung för att minnas de tidigaste säsongerna i detalj, men ett av mina mest minnesvärda ögonblick från de senaste säsongerna var den stora grötattacken 2018, som resulterade i att en av deltagarna blev dömd i domstol för ringa misshandel. Någonting säger mig att just det klippet kanske inte kommer vara med i jubileumssäsongen, men det återstår se!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB