Startsida / Inlägg

Lögndetektorn i True Love

av tramsfrans

Foto: Discovery+

Tidigare i veckan rapporterade jag om den skriande bristen på deltagare i svenska dejtingprogram, och att det inte är ovanligt att man ser samma deltagare i flera program. I samband med det så nämnde jag det nya dejtingprogrammet ”True Love” som har premiär senare i december, och nu finns det äntligen mer information om vad det ska handla om! I ett pressmeddelande från Discovery+ kan man läsa följande.

”Tjugofyra singlar reser till Villa Amore i Toscana för att hitta kärleken. Med hjälp av magiska dejter i ett romantiskt Italien hoppas de möta sin själsfrände. Det par som träffar rätt har möjligheten att finna kärlek – och chansen att vinna en miljon kronor. Men är känslorna som uppstår på riktigt? Vad är sant eller falskt? Förälskelsen sätts på prov i nervkittlande och pulshöjande ceremonier. Det finns nämligen en hake. Deras kärlek kommer att testas av en lögndetektor.”

Det var längesedan som lögndetektors-tv var en grej i Sverige, men nu är det uppenbarligen tillbaka! Själv så tänker jag osökt på ”Sanningens ögonblick” med Pontus Gårdinger på Kanal 5 2008, där de medverkande skulle svara sanningsenligt på pinsamma frågor om dem själva för att vinna pengar. Det programmet blev inte direkt någon långkörare, men nu så är det alltså dags att damma av lögndetektorerna på Kanal 5 igen. I pressmeddelandet säger programmets producent såhär.

”För de som talar sanning finns allt att vinna i True Love. Taktik och strategispel har ingen plats här, eftersom man faktiskt måste bli kär för att ha chans på prispengarna. Lögndetektorn är ett värdefullt verktyg för deltagarna att hitta rätt i det känslokaos som kärlek kan innebära. Det här är Sveriges nya kärleksexperiment och en fantastisk möjlighet att faktiskt hitta sann kärlek på riktigt.”

Personligen så känner jag ofta att svenska dejtingprogram är mer eller mindre uppgjorda, och inte alltid genuina. Genom att ta in en lögndetektor kan man eventuellt minska risken för att folk ljuger, men jag är fortfarande skeptisk. Ett uppenbart problem är till exempel att det inte finns några vetenskapliga bevis för att lögndetektorer faktiskt är tillförlitliga!

Med det sagt så har alltså 24 singlar rest till Toscana, och enligt Discovery+ så är samtliga extremt redo för att hitta kärlek ”på riktigt”. Det återstår att se hur det blir med den saken, men utöver sann kärlek så står det även en miljon kronor på spel. Vissa deltagare är eventuellt mer intresserade av prissumman snarare än att hitta evig kärlek!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Paula Westerberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB