Startsida / Inlägg

Läckberg dementerar spökskrivarrykten

av tramsfrans

Foto: Björn Lindahl

Släpp allt du har, det går ett rykte om Camilla Läckberg! Efter att Håkan Lindgren släppt parodiboken ”Spökskrivaren” så har det cirkulerat rykten om att Camilla Läckberg inte skrivit sina senaste böcker själv, utan att hon i själva verket har använt sig av en spökskrivare!

I en intervju med Aftonbladet Nöje dementerar Läckberg ryktena, och menar att det som vanligt handlar om den svenska avundsjukan!

”Var tror du att det kommer från, är det avundsjuka?

– Ja, men det tror jag. Precis som med artistbranschen så är det här en bransch när det blir mycket snack och avundsjuka. Och jag tar ju plats på gott och ont.”

Att avfärda rykten och kritik som uttryck för avundsjuka är en klassisk paradgren bland kändisar i olika branscher! Hör man någonting negativt om sig själv så kan man alltid åberopa jante, och säga att alla som kritiserar en i själva verket bara är avundsjuka. Det försvaret fungerar alltid!

”Lite som att du plötsligt inte skulle kunna skriva din 35:e bok själv?

– Det går ju ända tillbaka till Leif GW och Nicke Lilltroll-debatten, jag har alltid varit föremål för debatt i nån form och snack från kollegor i branschen. Det kan väl också ha att göra med att jag är kvinna och vågar säga vad jag tycker och tänker.”

Från början så handlade mycket om den läckbergska kritiken om att hon skrev dåliga böcker och hade fel läsarkrets, och vidareutvecklingen på den kritiken är alltså att hon inte skriver någonting själv över huvud taget!

Läckberg är som bekant en av deltagarna i den kommande realityserien Svenska powerkvinnor. Tidigare i somras så funderade jag på vad som egentligen skiljer en powerkvinna från en vanlig kvinna, men nu tror jag att jag har förstått! En powerkvinna klarar att skriva filmmanus, spela in Lyckoviken, grunda en vårdcentral, överse en enorm renovering, släppa tre viner, ta hand om jättemånga barn, vara med i en realityserie, bråka med Ulf Lundell, hänga ut elaka instagramföljare som varit taskiga mot Laila Bagge, skriva böcker som blir världssuccéer samt ha en blomstrande relation med Simon Sköld på en och samma gång!

Om hon hade haft en spökskrivare på riktigt så hade det varit förståeligt, med tanke på allt annat som hon fyller sina dagar med. Jag har länge undrat hur hon hinner med allt, och förhoppningsvis så får vi svaret i Svenska powerkvinnor senare i höst!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB