Startsida / Inlägg

Svenska powerkvinnor

av tramsfrans

Foto: Johnny Wohlin

Det är inte varje dag som jag har äran att rapportera om en ny, svensk realityserie, men idag så kom ett besked som fick mig att ramla av stolen! Nent (TV3) meddelar att de har spelat in en realityserie om framgångsrika, svenska powerkvinnor! För tydlighetens skull så heter programmet ”Svenska powerkvinnor”. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”Nent gör ny realityserie om framgångsrika kvinnor. I ’Svenska powerkvinnor’ får tittarna följa Camilla Läckberg, 46, Kristina ”Keyyo” Petrushina, 24, Laila Bagge, 48, Antonija Mandir, 25, och Mouna ’Doktor Mouna’ Esmaeilzadeh, 41, i deras vardags- och arbetsliv.”

Jag har bara en fråga, och det är VARFÖR? Laila Bagge har redan haft en reality i flera säsonger, Antonija Mandir filmar redan allt själv och lägger upp på Youtube, och Läckberg har under hela året berättat att hon drunknar i arbete och inte hinner med det som hon tycker är viktigt. Vad är egentligen det nya som vi kommer få se i programmet?

En realityserie brukar oftast ha någon typ av storyline eller syfte, men i ”Svenska powerkvinnor” så finns det inget syfte mer än att filma när deltagarna ”får ihop livspusslet”, och att det kommer vara ”allt från frukostkaos till jobbmöten”. På Nent är man nöjda med den nya idén, och innehållschefen tror att tv-tittarna kommer att bli inspirerade av drivet hos kvinnorna!

”– Vi är många som kämpar med att få ihop livspusslet och de här starka kvinnorna är inget undantag. Alla fem har många järn i elden och jag ser fram emot att ge tittarna en möjlighet att inte bara inspireras av deras driv utan också få en ärlig inblick i deras vardag och hur de får tiden att räcka till”

Min första reflektion är att samtliga deltagare uppenbarligen har tid över eftersom de tackar ja till att vara med i ett realityprogram. Hade kalendern varit så fulltecknad som de påstår så hade det rimligtvis inte funnits tid till att släppa in ett kamerateam, spela in synkar och allt annat som tillkommer när man gör ett tv-program. Det är trots allt inte bara att öppna dörren och vara spontan, även om det säkert är det som de vill ge sken av. Läckberg hintar dock om att vi ska få se sidor av henne som vi aldrig tidigare sett, och att hon kommer vara mer privat än någonsin.

”– Tittarna kommer att få se allt och lite till av min oftast väldigt hektiska vardag, från frukostkaos till jobbmöten och husplanering. Jag har ju inte visat så mycket av mitt och Simons nya hem Villa Lumos tidigare men i det här programmet är dörrarna vidöppna! Så här privat har jag nog aldrig varit i tv”

Med tanke på att Läckberg redan varit med i ”Stjärnorna på slottet och pratat om sig själv i en vecka så vet jag inte hur mycket mer privat man kan bli i tv, men hon utlovar iallafall massa innehåll från det ytterst hemliga husprojektet ”Villa Lumos”. Det har hon tidigare visat upp här, här, här, här, här, här, här samt även här. Mystiken är på topp!

Som ni märker så är jag aningen skeptisk till konceptet. De som kommer glädjas mest åt programmet är troligtvis deltagarna själva, och det återstår att se hur mycket ”vanliga” kvinnor kommer inspireras av ”powerkvinnorna” i programmet. Det är lite oklart exakt vad som skiljer en powerkvinna från en normal kvinna, men det kanske kommer klarna när vi får se programmet! Rimligtvis så borde det ju vara någon skillnad, eftersom man annars borde ha döpt programmet till ”Svenska kvinnor”.

Svenska powerkvinnor” har premiär på Nent i höst. Jag tillhör visserligen inte målgruppen för programmet, men jag ser fram emot att bli inspirerad av att se kvinnorna äta frukost!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB