Startsida / Inlägg

Läckberg försvarar Bagge efter bröstpåhoppet

av tramsfrans

Foto: Fredrik Sandberg/TT/Mickan Palmqvist

Tidigare i somras rapporterade jag om Camilla Läckbergs nya sociala medier-strategi! Strategin går ut på att Camilla har lagt in en disclaimer i sin profiltext på Instagram med budskapet att allt som man skriver till henne kan komma att belysas offentligt. Innan man skriver något otrevligt behöver man alltså göra en konsekvensanalys för att bedöma om det verkligen är nödvändigt!

Nu står det klart att Läckbergs engagemang mot påhopp på sociala medier även sträcker sig utanför hennes egen Instagram. Förra veckan ryckte Läckberg ut till en annan svensk powerkvinnas försvar, nämligen Laila Bagge. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”I veckan visade Laila Bagge, 48, på sin Instastory hur en man skrivit till henne att ’det är mycket fokus på bröst’ i hennes inlägg, och att ’det känns billigt’. Detta fick Camilla Läckberg, 46, att rasa, och att skälla ut mannen efter noter.

Hon letade upp personen och skrev syrligt att han ’visar väldigt mycket flint på sitt konto’, ihop med en bild på hans meddelande till Bagge.”

Det bästa sättet att bemöta en elak kommentar om någons kropp är att skriva något elakt tillbaka på samma tema! Skämt åsido så är det naturligtvis fruktansvärt dumt och ohyfsat att komma med oombedda kommentarer om utseende på någons Instagram. Den här gången kom mothugget dock från oväntat håll, eftersom svenska kändisar oftast bara bemöter sina egna påhopp. Mannen som skrev kommentaren påpekade försiktigt att den inte var ämnad för Läckberg, och fick då följande svar.

”Nej, fick det av Laila. Vi brukar dela gränslösa följare som saknar hyfs. Att du har mage att sitta och kritisera en kvinnas kropp. Förstår du verkligen inte ens själv exakt hur fel du är ute? Skäms”

Kort därefter bad mannen om ursäkt, först till Läckberg och därefter till Bagge! Detta kan bli en viktig lärdom för framtiden, och vetskapen att man kan drabbas av dubbel kändisvrede får troligtvis många att tänka efter en gång till innan de skriver något elakt till Bagge och Läckberg i fortsättningen.

Svenska kändisar och powerkvinnor har oftast mycket att göra, men det finns alltid tid till att konfrontera främlingar på internet för ohyfsat beteende. Den insikten tar iallafall jag med mig.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB