Startsida / Inlägg

Laila Bagge om kritiken efter långfingret

av tramsfrans

Foto: Mickan Palmqvist

Det har aldrig varit särskilt lätt att vara svensk kändiskvinna, men nu för tiden är det faktiskt svårare än någonsin! Igår rapporterade jag att Camilla Läckberg har problem med elaka kommentarer på Instagram, och nu har ytterligare en svensk powerkvinna fått nog. Jag pratar om Laila Bagge.

För några dagar sedan la Laila ut en bild där hon satt på sin veranda, kollade in i kameran och pekade finger. Detta resulterade i ett mindre antal negativa kommentarer där enstaka följare ifrågasatte huruvida hon verkligen är en bra förebild som pekar fingret. Såna enstaka kommentarer har såklart inget annat syfte än att sprida dålig stämning på internet, och borde egentligen inte ges någon större uppmärksamhet. I ett nytt inlägg skriver Laila Bagge följande.

”Som VUXEN KVINNA får man tydligen inte peka finger då man både är omogen, en dålig förebild, en dålig förälder, har bekräftelsebehov, borde skaffa sig ett riktigt jobb. Ja, åsikterna var många och vissa avföljde. På riktigt jag är så trött på detta präktiga samhälle som vi just nu lever i”

Att vissa personer kommer avfölja om man pekar finger är kanske inte så konstigt. Grundregeln är att man tappar ett visst antal följare oavsett vad man lägger ut, eftersom det alltid finns folk som kommer tröttna på att följa offentliga personer som de inte känner. Att vissa tycker illa om kändisar är inget nytt påfund, men nyheten är att det är lättare än någonsin att framföra sitt ogillande. Laila fortsätter:

”Har vi tex @markoolio123 eller någon annan av våra manliga morronzoo kompisar i studion som svär är det INGEN som kommenterar att Han eller någon av dom är dåliga förebilder, pappor, att det finns barn i bilen som lyssnar och det är dåligt och omoget. Men när jag har gjort detta tex i radio så kan ni räkna med att det ligger Mail med klagomål i inboxen eller på våra socialamedier.”

Här håller jag verkligen med Laila Bagge. Jag har märkt det personligen som kille, eftersom det är oerhört sällan som någon hör av sig och är arg trots att jag jobbar för Sveriges största tidning. Jag kan inte veta hur det hade varit om jag hade varit kvinna, men min gissning är att jag hade kommit undan med betydligt mindre.

Det här är så klart ingen nyhet, men det är tråkigt att helt olika regler gäller. Jag tycker iallafall att Laila Bagge får lägga upp hur många bilder som helst där hon pekar finger! Jag lovar att det inte kommer påverka hennes föräldraskap, lämpligheten som förälder eller något annat.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB