Startsida / Inlägg

Stina Wollter säger nej till videohälsningar

av tramsfrans

Foto: Lasse Allard

Tidigare i somras rapporterade jag om Lisa Nilssons ställningstagande mot videohälsningar. I takt med att svenska kändisar har blivit lättillgängliga på sociala medier så har det blivit enklare för följare att få kontakt och fråga om hälsningar eller andra tjänster. Många svenska kändisar tjänar idag stora pengar på att skicka iväg mer eller mindre entusiastiska hälsningar, och det finns företag som sköter administrationen bakom.

Lisa Nilsson var inte ett fan av utvecklingen och kallade personer som bad om videohälsningar för ”fartblinda”. Nu har ytterligare en svensk kändis förtydligat sitt motstånd till videohälsningar. I en bild på Instagram har Stina Wollter skrivit följande text.

”En av de saker jag fortsätter att säga nej till är att spela in grattishälsningar. Jag har förklarat så många gånger varför och tar det inte igen. Med respekt för alla inblandade inkl mig själv; Nej.”

Efter att Stina skrivit att hon inte kommer förklara varför hon säger nej till videohälsningar så följer en bildtext på 250 ord där Stina förklarar varför hon säger nej till videohälsningar. Stina skriver bland annat följande.

”Jag ägnar mkt tid att svara på dm, stötta, svara på frågor och bemöta. Det skapar mening och ringar på vattnet. Beroende på kraft och tid ger jag det i snitt 1-3 timmar om dagen numera. Det är inget som syns men det är ett sätt att bidra.”

Tre timmar om dagen är väldigt mycket tid, så det är inte konstigt att Stina säger ifrån när personer vill ha videohälsningar. Det säger väl sig självt att det inte finns någon tid över till det när hon redan lägger så många timmar om dagen att ha kontakt med sina följare på alla andra sätt förutom videohälsningar!

Jag har skrivit det här tidigare, men nu kommer jag skriva det igen. Svenska kändisar borde sluta behandla sociala medier som om det är på liv och död att svara på meddelanden och vara tillgänglig för främlingar. Kändisars Instagram är inte en myndighet som är skyldig att besvara all inkommande post.

Om man som Stina Wollter har 300.000 följare på Instagram så säger det sig självt att det aldrig kommer gå att svara på allt eller gå alla till mötes. Även om man skulle vilja finns det inte tillräckligt många timmar på dygnet. Det tror jag att de flesta förstår, och de som inte fattar har man ingen skyldighet att förklara sig för.

Jag tycker det är bra att svenska kändisar säger nej till videohälsningar, men tycker att de borde sluta förklara sig. Det går utmärkt att ignorera meddelandeförfrågningar på Instagram, eller ha ett förberett standardsvar. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB