Startsida / Inlägg

Niclas Wahlgren rasande på Robinson

av tramsfrans

Foto: TV4

Jag har tidigare rapporterat om årets aningen speciella Robinson-säsong, som för första gången någonsin spelats in i Sverige! Häromveckan ertappades till exempel två deltagare med att ha åkt till Ica Maxi för att köpa chips och falukorv, vilket utlöste många starka tittarreaktioner.

Nu är tv-tittarna rasande igen, och den här gången handlar det om att ”fel” person behövde lämna programmet i det senaste örådet. Aftonbladet Nöje rapporterar.

”När röstningen var klar och en av dem hade fått lämna skulle ytterligare ett öråd ske direkt på plats. De som vunnit immuniteter kunde inte längre nyttja dem. Det blev William Seth Wenzel, 24, som fick lämna, då de andra deltagarna ansåg att han var det största hotet.”

En taktisk utröstning inför finalveckan i Robinson? Det var det värsta jag hört! Skämt åsido så behöver man inte vara raketforskare för att förstå att de övriga deltagarna ville få ut William eftersom han vunnit i princip varenda tävling och därmed varit immun hela tiden. Dessutom så kom han in senare i programmet än alla andra, vilket inte uppskattades av deltagarna som redan är på plats.

Detta har orsakat en hel del upprörda reaktioner på sociala medier. En av många upprörda är Niclas Wahlgren, som pratat om utröstningen i sitt radioprogram.

”I radioprogrammet NRJ morgon kallar han sättet William blev utröstad på för ’typiskt tv-manér’ och ’produktionsskit’.

– Att rösta ut den som verkligen är bra är ungefär som att ta bort Rafael Nadal från en tennistävling för att han är alldeles för bra så har vi alla som är sämre större chans att vinna. Fy tusan där dog ’Robinson’. Fy och skämmas ’Robinson’-produktionen”

Att vara rasande över att ett tv-program går till på ”typiskt tv-manér” lämnar jag okommenterat. Jag håller med om att det var en plot twist av TV4 med ett extra öråd direkt efter det ordinarie örådet, men min personliga åsikt är att man inte borde kunna vinna Robinson om man varit ständigt immun ända sedan man kom in i programmet.

Immuniteterna är visserligen ett resultat av vinster i tävlingar, men det som många inte tänker på är att Robinson inte är en tävling i vem som är mest fysiskt uthållig. Isåfall hade man kunnat skippa momentet med öråd helt och hållet, och låtit de personer som presterat sämst i tävlingar åka hem varje vecka. Då hade det dock blivit ett helt annat program med betydligt lägre underhållningsvärde!

Huruvida det extrainsatta örådet var ”riggat” av TV4 kommer vi aldrig få veta, men faktum kvarstår att det handlar om tv-underhållning. Hur det hade gått för William i en finalvecka kommer vi aldrig få veta, men under den veckan riskerar man att lämna programmet direkt om man presterar dåligt i en enda tävling. Ett annat klassiskt Robinson-trick brukar vara att tidigare utröstade deltagare får rösta på vem de anser är en värdig vinnare i finalen, och det hade inte heller varit någon fördel för William eftersom han kom in sist i programmet och bodde i ”Maktens boning” längst tid av alla. Att ha fysik som en grekisk gud underlättar i många sammanhang, men det ger uppenbarligen inga garantier till en Robinson-vinst i slutändan!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB