Startsida / Inlägg

Camilla Läckberg släpper lådvin

av tramsfrans

Nu har det hänt igen! En svensk kändis har släppt ett eget vin! För några år sedan fanns det en period då det kändes som att det kom ett nytt kändisvin i veckan, vilket fick marknaden att kännas aningen mättad. Sen blev det förhållandevis tyst, och kanske berodde det på att många insåg hur svårt det är att få en plats i det fasta sortimentet på Systembolaget där man tjänar de riktigt stora pengarna.

Under 2021 tycker jag mig dock ana ett trendbrott på kändisvinfronten, och att det återigen börjat dyka upp nya kändisviner i beställningssortimentet. Roy Fares, Måns Zelmerlöw, Malin Eklund samt Hannah och Amanda är bara några exempel på kändisar som släppt egna viner under 2021, och under gårdagen kom även Camilla Läckberg med ett vinbesked. På Instagram meddelar hon följande.

”För lite över 1,5 år sen åkte jag på en resa till en vingård i Emilia-Romagna, i norra Italien. Det var kärlek vid första ögonkastet och resultat blev detta – tre helt nya box-viner, ett rött-, ett vitt- och ett rosévin från en vingård i Romagna. Att få ta fram tre fantastiska viner från en vingård i norra Italien är en dröm som går i uppfyllelse.”

Läckberg skippar flaskvin och går direkt på leopardmönstrad box, och som om inte det var nog släpper hon inte mindre än tre viner på samma gång. Mr Red, Mrs White och Miss Rosé! Det vanligaste brukar vara att man börjar lite försiktigt med ett flaskvin och ser hur det landar, men om det är någon svensk kändis som kan kosta på sig ett ekonomiskt risktagande så är det Camilla Läckberg.

Man ska alltid ta det som står i pressmeddelanden med en nypa salt, men i Läckbergs fall så tror jag att det stämmer att det är en dröm som går i uppfyllelse. Hon är iallafall inte i desperat behov av fler intäkter, som många andra pandemidrabbade svenska kändisar.

Många har genom åren raljerat över Läckbergs läsarkrets och kallat hennes böcker för ful-litteratur. Kanske får de vatten på sin kvarn nu när vinet släpps direkt på box och ingenting annat, men det känns iallafall väldigt läckbergskt.

En sak är iallafall säker, och det är att kändisviner verkar få en nytändning under 2021! Iallafall om man frågar kändisarna själva.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB