Startsida / Inlägg

Anders Öfvergård arg på sitt eget tv-program

av tramsfrans

Foto: Jakob Dahlström

Att det inte krävs mycket för att det ska ropas ”tittarstorm” i Sverige är känt sedan länge. Hittar man en arg kommentar på Malou Efter Tios facebooksida så är ”tittarstormen” ett faktum, så begreppet har eventuellt blivit utvattnat på sistone.

Det är vanligt att tv-tittare är arga på tv-kanaler, men i veckan har Sverige skakats av att en programledare är arg på sitt eget program! Jag pratar självklart om Anders Öfvergård, som riktar kritik mot TV4 efter att de skickat ut ett skämtsamt reklammejl till TV4 Play-användare där de berättar om hans nya tv-program ”Anders och knarket” som nyligen hade premiär. Expressen rapporterar:

”Under måndagen skickades ett mejl ut till kunder på TV4 Play med en länk till premiäravsnittet på TV4 Play. 

Ämnesraden på kundutskicket lyder: ’Här köper du knark i din stad (vi har hela listan!)’.”

TV4:s pressansvariga säger till Expressen att rubriken ska ses som ett skämt och en blinkning till kvällstidningsjournalistik, men någon som inte tycker att skämtet var speciellt roligt är programledaren själv.

”– Det måste du nog ta med fyran, för jag kan inte riktigt ta på mig ansvaret för vad de har skrivit. Jag kan inte säga mer än att det är olyckligt och jag tycker det är väldigt illa skrivet.”

Att rubriken var ett skämt förstår nog de flesta, men man behöver såklart inte tycka att det är roligt. Att programledare blir arga över att tv-kanaler försöker marknadsföra deras tv-program hör dock inte till vanligheterna, eftersom de oftast brukar vara tacksamma för all uppmärksamhet de kan få.

Än så länge har bara ett avsnitt sänts av Anders och drogerna, men Anders är alltså redan arg. Inte bara på alla som knarkar, utan även på TV4 som inte tar problemet på allvar. För att summera kan man alltså egentligen bara konstatera att arga snickaren fortfarande är arg.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB