Startsida / Inlägg

Happy Jankell byter namn

av tramsfrans

Släpp allt du har, en svensk kändis har bytt namn! Eller ja, iallafall på pappret. Happy Jankell meddelar på Instagram att hon numera heter Happy på riktigt, och inte bara Betty Nicóle Hildegard Jankell som tidigare.

Att Happy inte hetat Happy tidigare kom som en överraskning även för Happy, som meddelar att hon inte visste vad hon hette på riktigt förrän hon fyllde 15.

Som vanligt blir det alltid lite förvirrad stämning när den svenska kändisvärlden möter lagar och regler. Jag har alltid trott att det man heter är det som står i folkbokföringen, men så är det inte för svenska kändisar!

Jag är ingen expert på folkbokföringslagen, men jag är rätt säker på att det är den som bestämmer vad man heter? Det finns såklart inget som hindrar att man kallar sig för något annat i informella sammanhang, men det är ju trots allt det som står i passet som är ens namn på riktigt.

När man trodde att det inte kunde bli mer förvirrat så ger sig Happys mamma Annika in i diskussionen och meddelar att Happy varit döpt till Happy hela livet, men ”inte i byråkratins register”. Inget konstigt alls!

Att svenska kändisar har ett speciellt förhållande till folkbokföring är dock inte något nytt påfund. Ett aktuellt exempel är Margaux Dietz och hennes man Jakob som blev vigda av Ebba Busch Thor i våras men inte är formellt gifta eftersom Ebba inte är vigselförrättare på riktigt. Enligt Margaux är de dock gifta ändå, och hänvisar till att det är ”ceremonin som spelar roll”.

Om man säger något tillräckligt många gånger så blir det till sist en sanning. Iallafall om man frågar svenska kändisar! Nu heter Jankell iallafall Happy på riktigt, och det känns skönt att hon numera lever i samklang med myndigheternas register.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB