Startsida / Inlägg

Farmen VIP – avsnitt 2

av tramsfrans

Foto: TV4

Ny vecka, nytt avsnitt av Farmen VIP! Eftersom ambulansen kom och hämtade två av deltagarna redan under första avsnittet så är det inte speciellt många deltagare kvar, men det har inte stoppat tokerierna. Nedan kommer en summering.

1: En storbonde utses. Paolo Roberto kommer till gården och förklarar att det behövs en ledare i gruppen. Detta sker genom en ”gissa vikten”-tävling där deltagarna får killgissa hur mycket nyckeln till storbondestugan väger. Dogge har ”gjort så många tunga lyft i veckan” att han helt tappat förmågan att bedöma hur mycket en nyckel väger, och Saga Scott ”vet inte hur man räknar med gram”. Amir Akrouti får flytta in i storbondestugan.

2: Spöken i storbondestugan. En av alla fördelar med att vara storbonde är att man får bo i ett eget hus och slipper sova med de andra deltagarna. Alla vet dock att det spökar i det huset, och Amir ”pallar inte hänga med spöken och att de ska försöka nå mig”. Vid läggdags hör Amir tunga steg på övervåningen i storbondestugan och flyr in till de övriga deltagarna, men kort därpå visar det sig att det är Vlad Reiser som utfört ett ”prank”. Typiskt youtubers!

3: Mjölkningsdramat del 1. Till skillnad från de senaste 500 årens bönder så har Regina Lund fått idén att korna mår bättre om de mjölkas utomhus istället för i en trång ladugård. ”Korna blir stressade” av att vara inomhus, och det är inte naturligt för en ko att ha det så! De är free spirits! Efter att deltagarna försökt mjölka korna utomhus och konstaterat att det inte gick speciellt bra så menar Regina att det berodde på att de pratade för mycket. De övriga deltagarna tycker att Regina borde vara tyst istället.

4: Mjölkningsdramat del 2. Morgonen efter det första mjölkningsdramat så är det kris! Korna måste mjölkas omedelbart! Regina skäller ut de övriga deltagarna som står och borstar tänderna, och skriker att kornas juver kommer SPRÄNGAS om de inte töms snart. Tack och lov så hinner deltagarna fram till Majros innan det är för sent.

5: Dogge Doggelito tackar Sveriges bönder. Det här med att driva en gård visade sig vara mer komplicerat än vad deltagarna kunde ana, och Dogge vill därför tacka Sveriges bönder. ”Respekt till Sveriges bönder. Eller asså, alla bönder i hela världen”.

6: Deltagarna bråkar om hönsen. Efter att deltagarnas uppdrag blev godkända på ytterst tvivelaktiga grunder belönades de med höns! Lyckan blir dock kortvarig, eftersom deltagarna blir osams över hur mycket hönsen ska få vara utomhus. Saga Scott konstaterar torrt att det är deltagarna själva som beter sig som galna höns.

7: Upp till kamp! Det har blivit dags för Farmens första ting! Eftersom manfallet redan varit så stort så får ingen av deltagarna åka hem, och deltagarna får istället tävla om vem som blir nästa veckas storbonde i en kunskapstävling. Sigrid Bernson trodde att det stavades ”sketlandsponny”, men förtydligade att hon faktiskt kan stava till många andra svåra ord som t.ex. ”paso doble”. Let’s Dance-svenska!

Efter en inte speciellt rafflande kunskapstävling blev Anna Sahlene storbonde. Nästa vecka fortsätter dramat, och vi fick bland annat höra att deltagarna klagar att det ”luktar 1800-tal” på gården.

Missade du förra veckans avsnitt Farmen VIP? Här hittar du en recap. 

Taggar Farmen VIP
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB