Startsida / Inlägg

Farmen VIP – avsnitt 1

av tramsfrans

Foto: TV4

Årets stora tv-höjdpunkt är tillbaka, Farmen VIP! Programmet som är ungefär som vanliga Farmen, med skillnaden att deltagarna inte hotar att mörda varandra.

I år tävlar Frank Andersson, Regina Lund, Amir Akrouti, Felicia Book, Anna Sahlene, Sigrid Bernson, Saga Scott, Vlad Reiser och Pelle Fosshaug, och  precis som förra året kommer jag rapportera efter varje avsnitt så att ni själva slipper kolla. Här kommer den första recapen!

1: Deltagarna anländer till Farmen. En röd matta har rullats ut på gården för att välkomna kändisarna som ”lämnat sina glamourösa liv bakom sig”. Den stora frågan är ju dock hur glamouröst Dogge Doggelito och Felicia Book lever i vanliga fall?

2: Regina Lunds självsäkerhet. Regina Lund är rädd för att hon aldrig kommer vilja återvända till civilisationen igen (!!!) eftersom Farmen verkar vara så härligt. Det återstår att se hur roligt det är att leva 1800-talsliv i mer än två timmar.

3: Den döda fågeln på bordet. Precis som förra året välkomnas deltagarna med en död kalkon på köksbordet som välkomstpresent. Tanken är att de ska plocka fjädrarna och tillreda den, men Felicia Book och Amir Akrouti bär ut den på gården eftersom den var för äcklig.

4: Deltagarna får berätta varför de är kända. Eftersom TV4 castat en så otroligt märklig blandning kändisar så vet inte många deltagare vilka de andra är, så under middagen får alla presentera sig. Dogge pratar oavbrutet om hur han kommer från förorten utifall någon missat det, och Felicia Book berättar om sin mamma men poängterar att hon faktiskt skriver sin blogg helt själv.

5: Felicia Book hämtas av ambulans. Efter några minuter på Farmen hämtas Felicia Book av ambulans! Deltagarna åkte häst och vagn men gjorde en för snäv sväng, vilket gjorde att Felicia ramlade av och föll ner på backen. Efter att Regina Lund försökt ge medial första hjälpen och viskat ”ge all din smärta till mig” så blir Felicia hämtad av ambulans och kommer inte tillbaka.

6: Frank Andersson hämtas av ambulans. Ambulansen kommer till Farmen för andra gången på en dag, och Frank Andersson tvingas lämna gården på grund av sin sviktande hälsa. Hur det gick sen vet vi alla. RIP:(

7: Dogge tar sovmorgon. Första dagen sov Dogge till lunch, och andra dagen börjar deltagarna bli irriterade. Eller ja, alla förutom Regina Lund som försvarar honom och konstaterar att ”alla har sitt eget tempo”. Till sist så väcker Regina Dogge med orden ”jalla jalla kompis”.

8: Dogge tycker att det är för lite tjejer på Farmen. Dogge vill ha fler kvinnor till Farmen eftersom det skulle bli mer ”drama” och ”catfights”. Det är oklart hur detta skulle förbättra tillvaron på Farmen, men Dogge blir bönhörd när Sigrid Bernson och Saga Scott kommer i en roddbåt över sjön på ett oerhört spontant sätt.

9: Bristfälligt ledarskap. Ingen storbonde har blivit utsedd, och utan någon tydlig ledare blir det inte speciellt mycket gjort av uppdragen som deltagarna blivit tilldelade. Regina Lund berättar att ”hennes mål är att inte ha ett mål”.

10: Deltagarna har ingen mat. Eftersom deltagarna tyckte kalkonen var för äcklig för att tillredas så finns det ingen mat på Farmen. Paolo Roberto kommer som en räddare i nöden med en delikatesslåda som belöning, trots att deltagarna inte slutfört något av uppdragen. Precis som på 1800-talet!

Nästa vecka fortsätter galenskaperna! Jag känner mig helt dränerad redan efter första avsnittet, så den här säsongen blir troligtvis en pärs.

Taggar Farmen VIP
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB