Startsida / Inlägg

Marianne Rundström rasar över SJ

av tramsfrans

marianneFoto: Carolina Byrmo

En av de absolut största folkrörelserna vi har i Sverige är att vara rasande på SJ. Inte ens kändisar slipper undan, och i en krönika på seniorsajten News55 så berättar Marianne Rundström om sin senaste skräckupplevelse med SJ.

”Nedriven kontaktledning mellan Katrineholm och Flen upplyser tågvärden i högtalarna. Det är kö på spåren och vi måste ta en annan, mycket längre väg över Hallsberg och Västerås. Jag älskar att se svenska landskap genom tågfönstret men just denna kväll vill jag bara hem och har dessutom åtaganden som väntar där.

Den ständige rösten i högtalarna upprepar att det inte finns någon prognos för när vi kommer fram. Alls.”

Ibland så känns det som att svenska kändisar tror att världen kretsar kring dem själva. Hur vågar SJ vara sena när JAG har ett viktigt åtagande hemma? Alla som åker tåg vill troligtvis komma fram till sitt slutmål så fort som möjligt, och det här med att SJ inte kan ge någon prognos på ankomsttid är troligtvis bara något de gör för att retas. De vet säkert egentligen en exakt tid men vill inte säga det!

Det är verkligen inte lätt att vara utropsrösten på SJ. Om man inte säger något alls så blir folk sura, om man säger att man inte har någon information så blir folk ännu argare, och om man faktiskt har information så blir folk sura över den också. Det går inte att göra rätt, oavsett vad man säger!

”Oftast uppges nedriven kontaktledning som orsak. Vem tusan är det som river ner alla kontaktledningar? Fram till för bara några år sen hade jag inte ens hört talas om begreppet. Nu spelar de där ledningarna mig ständiga spratt och gör det omöjligt att planera resdagarna.”

Ja, VEM är det egentligen som river ner alla kontaktledningar i det här landet? Såhär var det aldrig på den gamla goda tiden! Då kom tågen alltid i tid, och konduktörerna gjorde honnör och hade roliga mössor. Nu får man vara glad om det kommer någon konduktör över huvud taget!

Det här är inte första gången som Marianne Rundström rasar över infrastruktur. Tidigare i år rasade hon över att två bussar drogs in från hennes busshållplats på avlägsna Kungsholmen, vilket fick konsekvensen att direktförbindelsen till hennes barnbarns dagis på Södermalm försvann. Marianne blev då istället tvungen att ta bilen till Södermalm, eftersom det är bättre än att behöva gå några hundra meter extra eller göra ett byte.

Marianne Rundströms kamp mot Sveriges infrastruktur fortsätter. Snart kan man knappt ta sig någonstans över huvud taget i det här landet! Det är nog bäst att kändisar håller sig till att vara med i På Spåret där man åker tåg på låtsas, förutsatt att de lyckas ta sig till studion i Göteborg.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB