Startsida / Inlägg

Per Morberg startar Per Morberg-tv

av tramsfrans

Släpp allt du har, Per Morberg har startat ett nytt spännande webbtv-koncept där han lagar mat mot betalning för att han är trött på alla tv-kanaler i hela Sverige! Expressen rapporterar:

”Programmen kommer inte att vara reklamfinansierade. Kunderna betalar i stället för de avsnitt de vill se. Starflow, en innehållsplattform, har gett Morberg ett specialkontrakt. Per Morberg producerar allt själv och tar sedan också hela 90 procent av intäkterna.” 

Om jag tolkar det här rätt så tänker alltså Per Morberg lansera något sorts matprograms-Netflix där alla program är producerade av Per Morberg och handlar om Per Morberg? Vill man se något av avsnitten så får man betala direkt till Per Morberg! Per Morberg fortsätter:

”-Jag har aldrig varit någons kille. Jag har aldrig varit en TV4-kille, säger Per Morberg direkt. De vill alltid göra någon till en SVT-gubbe eller TV4-profil, men jag har bara varit min egen profil jämnt och det har jag hävdat med en dåres envishet. 

– Det är ju egentligen idiotiskt att säga det för folk uppfattar ju mig som det, eftersom jag uppträtt där, men ingen äger Morberg. Och det har de aldrig gjort”

Ödmjukhet har aldrig varit en paradgren bland svenska kändisar. Ingen kanske äger Morberg på pappret, men att vråla ”mig äger ingen!” och hävda att man är sin egen när man har haft olika kopplingar till TV4 i flera år känns eventuellt lite missvisande? Morberg var visserligen känd sedan tidigare som skådespelare, men om det inte vore för TV4 hade han knappast blivit lika populär och folklig som han är idag. Man säljer inte en miljon flaskor kändisvin bara sådär.

”I planeringsstadiet finns program om jakt, resor och svamp. De diskuterar även versioner på engelska för en utländsk marknad.”

Det återstår att se hur Per Morbergs eventuella världsherravälde kommer att se ut, men det känns kaxigt att planera för en engelsk version redan innan den svenska har haft premiär. Hela världen vill ha Per Morberg! Tyskarna är tokiga i sånt!

 Jag har försökt hitta vad det kommer kosta att kolla på när Per Morberg slänger ihop en viltgryta, men utan resultat. Med det sagt så ser jag verkligen fram emot att se hur det kommer gå för världens första Per Morberg-streamingtjänst där alla program handlar om Per Morberg. Framtiden är här redan nu!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB